Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - pesti pikareszk

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • KULTÚRA • 2021. április 11. 17:30
pesti pikareszk
Nagy Dániel írása a Gyulai Hírlap olvasóinak

Ma van a magyar költészet napja. 

Nagy Dániel

pesti pikareszk

1.

Szörnyen kezdődik a hét. Nagyon kivagyok. Azt hittem, hogy a befektetett energia meghozza gyümölcsét. De fenéket! Kimondom: nem hívtak meg a magyar nemzeti bobválogatottba. Még a bő keretbe sem! Nem fogok bobozni. Most elmegyek egy zuglói cukrászdába, és elrákóczitúrósozom a pénzem.

2.

Laptop lejoghurtozása után nem dühösnek lenni. Semmi düh. Pedig a hosszú ü és az á betű közé becsordogáló eperjoghurt biztosan alkalmatlanná teszi a hosszú ü használatát. Így aztán egész évben kizárok minden hosszú ü-s szót. Űrhajó, űrdongó, űrvihar. Ezektől búcsúzom az idei évre.

3.

Nők néznek. Bizonyos nőket én is nézek. Nézzük egymást. Kellemes elfoglaltság. És ingyen van. És hobbiszerűen űzhető, mint a horgászás. Tehát akkor csak úgy hobbiból nézünk bele egymás arcába? Szemébe, na. Hát, úgy tűnik, igen. Most is meg vagyok nézve. És ő is. És elsétálunk. Az ellenkező irányba.

4.

A 960-as éjszakai buszon fiatal lányok beszélgetnek a gyerekkorukról. Egyikük az előbb jegyezte meg, hogy az anyukáját egy fekete ponttal helyettesítette, mikor kisiskolásként egy családról szóló rajzot kellett csinálnia, mivel annyit dolgozott az anyuja, hogy rá már soha nem jutott idő.

5.

Őszinte leszek: amatőr hibákat vétek. Mikor a tusfürdőm már kifogyóban, ravasz módon fejjel lefelé állítom, így egyszeri nyomásra is megindul a testtisztító anyag. Ez egy ilyen taktikai húzás. Pénteken viszont nem így tettem. Nyilván vessek magamra. Meg is érdemlem a várakozással töltött kilátástalan másodperceket.

6.

Metró, busz, troli, villamos épp nem elérése. Elérései! Hogy mindig csak egy picivel. Mondjuk egy fogmosásnyival. Vagy hogyha 5 perccel hamarabb kelsz, ugye. Istenem, az a sok felesleges sprint, amit egy-egy járat eléréséért megtettem! Vannak ilyenek. És akkor az ember kedve elrontódik. Mondjuk a Blahán. Oda a kedv. A nagy része. Ennyi volt. Kész. Vége. Akár már reggel. Szomorú.

Összes cikk - lent (max 996px)
Kapcsolódó cikkek
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)