Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - 10 millió forintból újul meg a Németvárosi Óvoda

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2021. március 26. 11:15
10 millió forintból újul meg a Németvárosi Óvoda
Az intézmény vissza nem térítendő támogatást nyert el

Képünkön balról jobbra: Mittag Mónika, Gyula Város Német Nemzetiségi Önkormányzata elnöke, Kovács József országgyűlési képviselő és Pálovicsné Czene Ágota intézményvezető

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Tízmillió forint vissza nem térítendő támogatást kapott a Németvárosi Óvoda intézményfejlesztésre – jelentette be március 26-án sajtótájékoztatón Kovács József országgyűlési képviselő, Mittag Mónika, Gyula Város Német Nemzetiségi Önkormányzatának elnöke és Pálovicsné Czene Ágota intézményvezető.

Mittag Mónika elmondta: 2016-ban döntött úgy a helyi német önkormányzat, hogy a fenntartásába veszi az óvodát, ahol jelenleg öt csoport működik 125 gyerekkel.

– Az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkárságnak köszönhetően gyors tempóban fejlődik óvodánk – fogalmazott, utalva arra, hogy az intézmény nem először nyert el támogatást a tárcától.

Elmondta: a most kapott összegből bútorokat, udvari játékeszközöket szereznek be, lecserélik a mosdókat, és napellenzőket szerelnek fel, de a támogatásból jutni fog az egyik csoportszoba álmennyezetére és az üzemeltetési költségekre is. 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter 

Kovács József kiemelte: a városrészen további fejlesztések is lesznek, hiszen az óvoda közelében álló templom is megújulhat a közeljövőben.

Pálovicsné Czene Ágota fontosnak tartotta elmondani, hogy a megújulás az intézmény számára szakmailag is fontos.

Az intézményvezető arról is beszámolt, hogy az óvodának további fejlesztési tervei is vannak, a közeljövőben egy jól felszerelt tornaszobát szeretnének kialakítani. 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)