Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Jogtalan előnyhöz juttatta kolléganőjét, vádat emeltek ellene

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. február 22. 10:00
Jogtalan előnyhöz juttatta kolléganőjét, vádat emeltek ellene
A munkatárs a két év alatt 3,9 M Ft-tal több bért vitt haza, mint ami jogszerűen járt volna neki

Üzletszerűen és folytatólagosan elkövetett nagyobb kárt okozó információs rendszer felhasználásának bűntette miatt emelt vádat és vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a Gyulai Járási Ügyészség egy 56 éves büntetlen előéletű orosházi nővel szemben, akinek közreműködésével kolléganője közel 4 M Ft-tal több bért vitt haza, mint amire jogosult lett volna.

A Békés Megyei Főügyészség szerdai közleményében azt írta: a terhelt a vádbeli időszakban egy orosházi konyha vezető beosztású munkavállalója volt, munkaköréből kifolyólag felhasználási jogosultsága volt az elektronikus bérszámfejtő rendszerhez, amelyben rögzíteni kell a bérszámítás alapjául szolgáló tényezőket, így különösen a túlórára, a helyettesítésekre, és az ún. mozgó bér megállapítására vonatkozó adatokat.

A nő 2015-2016 években a bérszámfejtő programban valótlan túlóra, illetve helyettesítési adatokat tüntetett fel annak érdekében, hogy egyik közvetlen kolléganőjét jogtalan vagyoni előnyhöz juttassa, a munkatárs a két év alatt 3,9 M Ft-tal több bért vitt haza, mint ami jogszerűen járt volna neki, az intézményt pedig a munkabér után fizetendő adókkal és járulékokkal együtt közel 5 M Ft kár érte. Az előnyhöz jutó nő a jogszerűtlenül felvett bér összegét a kár megtérítése érdekében ügyvédi letétbe helyezte, így vele szemben az eljárást a járási ügyészség a közvetítői eljárás lefolytatása végett felfüggesztette  – olvasható a közleményben.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)