Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Győztes mérkőzést mentett döntetlenre a vendégcsapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2021. február 08. 16:00
Győztes mérkőzést mentett döntetlenre a vendégcsapat
Gyulai Amazonok–Nyíregyháza Spartacus 2-2 (2-0)

Az NB II.-es labdarúgó-bajnokság őszről elhalasztott fordulójában a Gyulai Amazonok felnőtt csapata a Nyíregyháza Spartacus együttesét látta vendégül február 7-én. Molnár Zoltánné együttese a bajnokság egyik nagy esélyesével nézett szembe.

kiélezett mérkőzést játszott egymás ellen a két rivális

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A nyíregyházi együttes a nívós csapatokkal telezsúfolt bajnokság negyedik helyéről érkezett a találkozóra. A vendégcsapat erejét kiválóan jellemzi, hogy eddigi mérkőzéseiből csupán egyszer hagyta el vesztesen a pályát, így egy győzelemmel ismét a dobogóra léphettek volna fel.

Ennek megfelelően a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei gárda kezdte erősebben a mérkőzést, azonnal támadólag lépett fel ellenfelével szemben. A gyulai gárda a védekezésre helyezte a hangsúlyt, elsősorban kontrákkal próbálta meg veszélyeztetni a nyíregyházi kaput. A mérkőzés első találatát a fürdővárosi gárda szerezte, a 16. percben Nagy Enikő érkezett jó ütemben Kurai Nikolett passzára. 1-0.

A vendégcsapat nagyobb sebességre kapcsolt, ám ez egyre idegesebbé és kapkodóbbá tette a játékukat. A higgadtan játszó hazai gárda okosan használta ki riválisa hibáit, így a 43. percben Kurai Nikolett használta ki a védelem botladozását, egy rosszul sikerült felszabadítás után bődületes erővel lőtte labdáját a tizenhatos sarkáról a hosszú sarokba. 2-0.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A második játékrészben a vendégcsapat ostromolta támadásokkal a gyulai kaput, de hol a védelem, hol Farkas Vivien volt a helyén. A hálóőr azonban az 56. percben már tehetetlen volt, a rivális együttes kapitánya használta ki a gyulai védelem megingását. 2-1.

A folytatásban mindkét kapu előtt akadtak lehetőségek, a hazai gárda a győzelemért robogott, míg ellenfelének a döntetlenért kellett harcolnia. Az utolsó percben aztán hidegzuhanyként érte a hazai együttest a vendégcsapat egyenlítő találata. A 93. percben játékvezető már a hosszabbítás lefújását is tervezte, amikor egy váratlan, mondhatni szerencsés lövés pattant meg a gyulai kapu előtt, a labda utat talált a hosszúba, így beállítva a 2-2-es döntetlen.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

– Előzetesen ezt az eredményt abszolút aláírtuk volna, hiszen a két csapat körülményei messze nem hasonlóak, ellenfelünk pedig a keleti régió elitcsapatihoz tartozik. Ennek ellenére bíztam a csapat fegyelmezett játékában. Talán a kétgólos előny túlságosan is megnyugtatott minket, ha jobban összpontosítunk, még nagyobb arányú vezetéssel is fordulhattunk volna. A döntetlen igazságosnak mondható, annak ellenére, hogy két nagy hibát használtak ki a vendégek. Minden pontnak örülünk, hiszen az ilyen jó játékerőt képviselő csapatok ellen minden pont számít. A játékból erőt meríthetünk a BVSC-Zugló elleni találkozóra, ahol a győzelem a célunk – értékelt Molnár Zoltánné.

A Gyulai Amazonok csapata döntetlenjével feljebb lépett a tabellán, a következő fordulóban pedig a BVSC-zugló együttesét látja vendégül február 14-én.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)