Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Újabb állomásához érkezett az Október 23. Alapítvány diákoknak szóló rendezvénysorozata

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2021. január 29. 17:00
Újabb állomásához érkezett az Október 23. Alapítvány diákoknak szóló rendezvénysorozata
A járványhelyzet miatt ezúttal online előadáson vehettek részt a tanulók

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Hatodik állomásához érkezett az Október 23. Alapítvány Jövőnket formáló múlt című rendezvénysorozata. A csütörtöki esemény keretében az Erkel Ferenc gimnázium tanulói – a járványhelyzet miatt – online előadásokon vehettek részt.

A rendezvénysorozatot kormányzati forrásból, valamint az Európai Szociális Alap és a Széchenyi 2020 program támogatásával valósítják meg. A szervezők célja a fiatalok tudásának gyarapítása, a helyi programkínálat bővítése és a közösségi élet erősítése.

Mint megtudtuk, az eseményen harminchárom diák vett részt, akik a negyvenöt perces tanóra keretében több előadást is meghallgathattak. Fodor György, az Erkel-gimnázium tanára a Gyulai civilek Gyula városáért címmel tartott előadást, Szabó Enikő, a Gyulai Ifjúsági Központ szakmai vezetője a közösségépítésről és a diákság gyulai civil életben betöltött szerepéről beszélt, Bagyinszki Zoltán pedig a gyulai várkert értékeiről és azok civil felhasználásáról mesélt a fiataloknak. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Fodor György lapunknak elmondta: tavaly több, diákoknak is szóló eseményt szerveztek. Első alkalommal a fiatalok történelmi városnézésen vehettek részt, amelyen kenukkal járták be az Élővíz-csatornát, majd a gyulai 1956-os veteránokkal találkozhattak a gyulavári kastély kertjében.

– A folytatásban Trianon 100 címmel idéztük meg a múltat a a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban és Szarvason, majd Bay Zoltán tudományos életművének bemutatásával folytatódott a sorozat – tette hozzá a pedagógus. 

Kiemelte: eddig több mint kétszáz diákot és húsz pedagógust vontak be a programsorozatba. 

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)