Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Megújul a Vigadó hang- és fénytechnikája

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2021. január 28. 16:05
Megújul a Vigadó hang- és fénytechnikája
Kilencmillió forintot nyert el a gyulai művelődési központ a fejlesztésre

 

Fotó: Erkel Ferenc Művelődési Központ 

Kilencmillió forint százszázalékos intenzitású támogatást nyert el a Vigadó hang- és fénytechnikai eszközparkjának fejlesztésére az épületet működtető gyulai művelődési központ – tájékoztatott közleményében Katona Katalin, az Erkel Ferenc Nonprofit Kft. közművelődési tevékenységért felelős ügyvezető igazgatója.

Közölte: a pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Petőfi Irodalmi Múzeum írta ki az 50–500 fő befogadóképességű könnyűzenei koncerthelyszínek üzemeltetésére és fejlesztésére.

Katona Katalin kiemelte: a támogatásból a mai igényeknek és trendeknek megfelelő eszközöket szerezhet be az intézmény. A beruházás révén digitális keverőpultot, fénypultot, új hangfalakat, hangfalállványokat, mikrofonokat, mikrofonállványokat és LED-lámpákat helyeznek üzembe.

„A Vigadó a legutóbbi, 2014-es felújítása óta intenzív használat alatt van, hiszen az épület sokféle rendezvény lebonyolítására alkalmas. Közkedvelt bálhelyszín, helyszínéül szolgál jótékonysági rendezvényeknek, családi eseményeknek, iskolai programoknak, konferenciáknak, táncházaknak, koncerteknek, de otthont ad azoknak a mozgásművészeti csoportoknak is, amelyek helyszűke miatt a művelődési központ tereiben már nem férnek el” – ismertette az ügyvezető.

 

Katona Katalin 

Fotó: Erkel Ferenc Művelődési Központ 

Hangsúlyozta: a fejlesztés révén az épület sokrétűbben és gazdaságosabban működtethető majd.

Katona Katalin jelezte: a művelődési központ évek óta együttműködik a Kultúr Cafe 48 Alapítvánnyal, amely pályázati forrásból tíz élő koncert megtartását tervezi. Ezeket a programokat már az új technikai eszközökkel bonyolíthatják le.

A projekt 2021-ben valósul meg, az eszközbeszerzés ezekben a napokban indul el – olvasható a közleményben.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)