Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Februárban jelenik meg Krasznahorkai László új nagyregénye

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2021. január 30. 16:00
Februárban jelenik meg Krasznahorkai László új nagyregénye
A Herscht 0776 című kötet napjaink Németországában játszódik

krasznahorkai lászló

Forrás: mta.hu

Herscht 0776 címmel februárban jelenik meg a gyulai születésű Krasznahorkai László új nagyregénye a Magvető Kiadó gondozásában – írta a litera.hu.

A történet napjaink Németországában játszódik, annak is a mélabús keleti felében, amely egyszerre Johann Sebastian Bach műveinek forrásvidéke és a neonáci mozgalmak egyre kevésbé titkos bázisa.

Szegő János, a könyv szerkesztője így mesélt a portálnak a nagyregényről: „Ha kiderül, hogy új Krasznahorkai-regény jelenik meg, általában az az egyik első kérdés, hogy egy mondatból áll-e. Igen, egy mondatból, amennyiben az a bizonyos mondatzáró, egyetlen pont a szöveg legvégére van kitéve. A pontot ott teszi le, de ami Krasznahorkainál sokkal fontosabb, az a hangsúly, a hangok súlya, nos, az viszont több ezer kisebb egységet, retorikai szekvenciát, prózazenei formát eredményez ezúttal is, hol lebegést, hol pedig nyomást, állandó forgást, nézőpontok és szólamok váltakozását.”

Felidézték: Krasznahorkai László legutóbbi kötete 2019 őszén jelent meg Mindig Homérosznak címmel, és a szerző legutóbbi angolul megjelent kötete, az Aprómunka egy palotáért is tavaly jött ki, John Batki fordításában.  

2019 ősze egy másik esemény miatt is fontos időszak volt az író számára, ekkor nyerte el ugyanis az Egyesült Államok egyik legismertebb irodalmi elismerésének számító Nemzeti Könyvdíjat a Báró Wenckheim hazatér című regényéért. A szerzőt az idegen nyelvről angolra fordított művek kategóriájában díjazták fordítójával, Ottilie Mulzettel együtt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)