Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hat gyulai intézmény jelentkezik online tartalommal a magyar kultúra napján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2021. január 20. 10:00
Hat gyulai intézmény jelentkezik online tartalommal a magyar kultúra napján
Egész napos műsorfolyammal várják az érdeklődőket

a himnusz kézirata

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Egész napos, közös online műsorfolyammal jelentkeznek Gyula kulturális intézményei a magyar kultúra napján, január 22-én – tájékoztatták lapunkat a szervezők.

Mivel a járványhelyzet miatt személyesen nem tudnak vendégeket fogadni, Facebook-oldalaikon rotációban posztolnak majd tartalmakat a résztvevők: a Gyulai Várszínház, a Mogyoróssy János Városi Könyvtár, az Erkel Ferenc Művelődési Központ, a gyulai vár, a Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont és az Erkel Ferenc Emlékház. Kezdeményezésükhöz a Gyula Tv is kapcsolódik egy interjú vetítésével, illetve posztolásával.

A kezdeményező intézmények vezetői nevében Katona Katalin, az Erkel Ferenc Kulturális Központ vezetője elmondta: valamennyi intézmény a saját felületén jeleníti meg azokat az archívumában szereplő minőségi tartalmakat, amelyeket alkalmasnak talált a közzétételre. Lesznek közöttük olyanok, amelyeket már korábban is közzétettek, de akad néhány újdonság is – ismertette az ügyvezető.

Mint megtudtuk, az érdeklődők láthatnak többek között online tárlatvezetéseket és rendezvényekről készült aftervideókat is.  

A résztvevők előre egyeztetett időpontokban teszik közzé tartalmaikat, elkerülve ezzel a párhuzamos posztolást, és Facebook-oldalaikon folyamatosan felhívják követőik figyelmét a többi közreműködő aznapi megjelenéseire.

A napnak lesz egy offline eleme is: január 22-től látható a gyulai Vigadó üveges körfolyosóján a József Dezső Szakkör amatőr képzőművészeinek kiállítása – közölték a szervezők.

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük január 22-én annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon fejezte be a Himnuszt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)