Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A maga portája előtt mindenki takarítsa le a havat!

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2021. január 14. 14:00
A maga portája előtt mindenki takarítsa le a havat!
Az ingatlan és az üzlet tulajdonosának kötelessége a síkosságmentesítés

Gyakorta felmerülő kérdés, hogy adott területeken kinek a kötelessége eltakarítania a lehullott havat, illetve síkosságmentesíteni a járdát. A témáról Csige Gábort, Gyula város jegyzőjét kérdeztük.

A közterülettel közvetlenül érintkező ingatlanok tulajdonosainak vannak köztisztasággal és egyéb települési tisztasági kérdésekkel kapcsolatos kötelezettségei – kezdte Csige Gábor.

Mint mondta, ezek közé tartozik a pázsit- vagy gyepfelület gondozása, a csapadékvíz-elvezető tisztántartása, illetve a hóeltakarítás és a síkosságmentesítés is. Utóbbi feladatokat az ingatlan előtti járdaszakaszon, ha pedig az nincs, akkor az egy méter széles területsávon kell elvégezni.

Kiemelte: ezeknek a feladatoknak az elvégzésére nincs kiszabva határidő, a józan ész és a társadalmi elvárásoknak megfelelő időben kell elvégezni a síkosságmentesítést. Hozzátette, a feladatok elvégzésének teljesítését a közterület-felügyelők ellenőrzik, akik először felszólítják, később pedig meg is büntethetik azt, aki nem végzi el a munkát.

Csige Gábor elmondta azt is, a jogszabály nem tesz különbséget az üzletekkel, boltokkal sem, az ilyen típusú ingatlanok előtt is a tulajdonosoknak, bérlőnek vagy üzletvezetőnek kell eltakarítania a havat, illetve felsózni a járdát.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)