Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Közel félmillió forintot csalt ki egy gyulai nőtől egy lőrinci férfi

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2021. január 12. 17:06
Közel félmillió forintot csalt ki egy gyulai nőtől egy lőrinci férfi
Az elkövető azzal hitegette a nőt, hogy befekteti a pénzét

Összesen 477 ezer forintot csalt ki egy gyulai nőtől egy lőrinci férfi, aki ellen bűncselekmény felismerésére idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat a Gyulai Járás Ügyészség.

Az ügyészség tájékoztatójában leírták, a 41 éves, büntetlen előéletű férfi és a 75 éves asszony évek óta ismerték egymást, ugyanis a férfi többször adott el ágyneműt a nőnek. 2019 novemberében azzal kereste fel az idős nőt, hogy orvosi költségekre kérjen kölcsön tőle 25 ezer forintot, valamint további 400 ezer forintot is elvitt tőle, miután elhitette a sértettel, hogy befekteti a pénzét, egy hónap múlva pedig 1 millió forintot fizet neki vissza.

A férfi egy héttel később újra megjelent, akkor 52 ezer forintot kért, hogy teletankolhassa az autóját, valamint újabb 400 ezer forintot, de a nő közölte, hogy nincs több pénze. A férfi unszolására még a főnökétől is kért kölcsön, de az nem adott neki.

Kiderült: a férfinak valódi befektetési lehetőségei nem voltak, az ezen a címen átvett, illetve átvenni szándékozott pénzt, valamint a kölcsönként átvett összeget valójában nem akarta az asszonynak visszafizetni, szándéka a pénzösszegek megtévesztés útján történő jogtalan megszerzésére irányult.

A Gyulai Járási Ügyészség a vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét tagadó férfit tárgyalás mellőzésével hozott büntetővégzésében felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és kötelezze őt a sértett részére okozott kár megtérítésére.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)