Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Rendhagyó módon készülnek az ünnepekre az erkelesek

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Farkasné Csató Katalin • MAGAZIN • 2020. december 18. 15:00
Rendhagyó módon készülnek az ünnepekre az erkelesek
Hírek az Erkel Ferenc gimnáziumból

Az Erkel Ferenc gimnázium életében hagyomány, hogy a téli szünet előtti utolsó tanítási hét a diákhét, amikor a végzős diákok különböző rendezvényekre invitálják az alsóbb éveseket, majd a programok alapján a gimnázium diáksága megválasztja a diákigazgatót. A hetet a hagyományos Erkel-bál koronázza meg.

 

Fotó: Erkel Ferenc gimnázium

Ebben a tanévben azonban minden tervet át kellett ütemezni. Ezzel kapcsolatos kérdéseinkkel Zámori Ida igazgatóhoz fordultunk.

– Hogyan alakul a tanévrendje most, amikor a vírushelyzet miatt minden megváltozott körülöttünk?

– Az Erkel Ferenc gimnáziumban november 11-től álltunk át digitális tanrendre. Ez azt jelenti, hogy a diákoknak online órarend szerint zajlik a tanítás. Délelőttönként tanórákon vesznek részt az intézmény által kialakított Discord-felületen, majd az írásbeli feladatokkal folytatódik számukra a nap, amiket a Moodle rendszerén keresztül kapnak meg. Kollégáink igyekeznek változatos módszereket alkalmazni, így rendszeresek a projektfeladatok, a kutatómunkát és kreativitást igénylő tevékenységek.

– Hogyan alakulnak a gimnázium hagyományai, amelyekhez minden erkeles ragaszkodik?

– A célunk, hogy minden szeretett programunkat meg tudjuk valósítani. A végzősöknek az volt a kérése, hogy szeretnék, ha a diákhetet élőben tarthatnák meg, így ezt a rendezvényünket márciusra halasztottuk. Az Erkel-bál számunkra is nagyon fontos, hiszen az összetartozásunkat szimbolizálja, ezért azt a tanév végére halasztjuk. Reméljük, júniusban már nem ütközik akadályba megrendezése. Az adventi ünnepsorozat online megszervezéséhez pedig a diákönkormányzat segítségét kértük.

– A diákönkormányzat és az iskolavezetés együtt igyekezett megvalósítani azt, hogy ez az advent is emlékezetes legyen az erkelesek számára – vette át a szót Schriffert-Tóth Eszter, a diákönkormányzatot segítő pedagógus. – A mi giminkben azzal szoktunk ünnepelni, hogy minden héten közösen meggyújtunk egy gyertyát az adventi koszorúnkon. Igyekeztünk ezt a hagyományt az online térben is továbbvinni: az első héten a DÖK készített egy kisfilmet, ami előkészítette az ünnepi hangulatot. A következő alkalom egy erkeles Mikulás-kvíz volt, amelynek helyes megfejtését csomaggal jutalmaztuk. Most elárulom, hogy két meglepetés még hátra van: a pedagógusok egy karácsonyi dallal kedveskednek tanítványaiknak, majd a színjátszókör műsora teszi fel a csillagot a képzeletbeli karácsonyfánkra. 

– Mivel személyesen nem találkozhatunk, ezúton kívánunk minden erkelesnek, volt erkelesnek, az intézményt szeretőknek békés, boldog karácsonyt és sikerekben gazdag új évet – fejezte be a beszélgetést Zámori Ida.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)