Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nő a forgalombiztonság a Furta–Gyula összekötő úton

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • GYH • HÍREK • 2020. december 04. 08:45
Nő a forgalombiztonság a Furta–Gyula összekötő úton
Békés megyében 24,7 kilométernyi négy és öt számjegyű mellékút felújítása valósul meg uniós forrásból

Több mint 526 kilométernyi út teljes körű felújítását indította el a Magyar Közút Nonprofit Zrt. 2018-ban a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében. Békés megyében többek között a Gyula és Furta közti út mintegy 2,7 kilométeres szakasza újult meg – olvasható a cég közleményében.

Mint írták, a TOP keretében 2018-ban országosan több mint 526 kilométernyi négy és öt számjegyű mellékút felújítása indult el. Ebből Békés megyében 24,7 kilométernyi út rekonstrukciója valósul meg 3,6 milliárd forint európai uniós forrásból. 

Közölték: A 4219-es jelű, Furta–Gyula összekötő út mintegy 2,7 kilométeres szakasza 634,7 millió forintból újult meg. A munkálatok során a burkolatot két aszfaltréteggel erősítették meg. Emellett kitisztították a földmedrű árkokat, új burkolatjeleket festettek fel, lecserélték a jelzőtáblákat, és bazaltbeton burkolattal hoztak rendbe két autóbuszöblöt.

Az összekötő út és a 42151-es jelű sarkadi bekötő út (Anti út) csomópontjában egysávos körforgalmat alakítottak ki. A körforgalom két ágán kerékpáros- és gyalogos-átvezetés létesült. A csomóponton több közművezeték és a közvilágítás is átalakult – olvasható a közleményben.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)