Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Igazi csapattá kovácsolódott az U17-es labdarúgó együttes

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. november 30. 14:00
Igazi csapattá kovácsolódott az U17-es labdarúgó együttes
A tabella ötödik helyén zárta az őszt a Gyulasport NKft. korosztályos csapata

Befejeződtek az U17-es bajnokság III. osztályának Dél-keleti csoportjának őszi küzdelmei. A Petri Barnabás által irányított korosztályos együttes a tabella ötödik helyén zárta a pontvadászatot.

az ötödik helyről várja a folytatást a fiatal együttes

Fotó: Gyulasport NKft.

Petri Barnabás elmondta, a csapat célja az volt, hogy harcban tudjon lenni a dobogóért. A gyulai gárda a kezdeti bizonytalanságok után elkapta a fonalat, így elégedett lehet őszi helyezésével.

– A bajnokság előtt a cél az volt, hogy majd harcban tudjunk lenni a dobogóért a többi csapattal szemben. Nem is vagyunk tőle távol, hiszen csak néhány pontra vagyunk a dobogótól. A bajnokságot kicsit sem kezdtük úgy, ahogy elterveztük. Nem igazán úgy jöttek az eredmények, illetve nem úgy alakultak a mérkőzések, ahogy mi azt gondoltuk. Elsősorban csapattá kellet kovácsolni a társaságot, utána jöhetett csak a közös munka – ismertette.

A fiatal szakember kiemelte, kellett egy-két hónap, mire kialakult a csapat végleges kerete, illetve megismerték egymást a játékosok. A fürdővárosi csapat csapatépítő eseményeket is szervezett, például közösen tenisznapot tartott a sarkadi centrumban. A játékosok kiválóan álltak a munkához, ami az edzéslátogatottságban is meglátszik, szinte mindig teljes létszámmal tudtak készülni a soros mérkőzésekre.

– Ősszel már azt tudtam mondani, hogy megérkeztünk a bajnokságba, jöttek az eredmények, érkeztek a gólok, a sikerek, amelyek még jobban összekovácsolták a csapatot. A srácok igen nagy önbizalomra tettek szert, amelyet a kitartó munkájuknak köszönhették. A nehéz kezdés ellenére keményen és szorgalmasan dolgoztak, sikerült legyőzni fejben azokat a dolgokat, amelyek akadályozták őket. Játékunk minősége hétről-hétre és mérkőzésről-mérkőzésre egyre jobban fejlődött, egyre egységesebbek tudtunk lenni – tette hozzá Petri Barnabás.

Hangsúlyozta, edzőként nagy hangsúlyt fektet a kommunikációra, amely elengedhetetlen a kiváló csapatszellem kialakulásához. Mindig minden jót és rosszat közösen beszéltek meg az öltözőben, a mely a csapattá kovácsolódás kulcsának bizonyult.

A fiatal együttes 11 mérkőzésen lépett pályára az őszi etap során. A gárda hat győzelemmel, négy vereséggel és egy döntetlennel végzett a tabella ötödik helyén. Petri Barnabás csapata erejét kiválóan jellemzi, hogy a listavezető Ceglédi VSE ellen 3-2-es mérkőzést tudott produkálni, míg az ezüstérmes helyen álló SZEOL SC ellen 3-1-es sikert ért el. A góllövőket rangsoroló listán a gyulai csapatból két játékos is ott van a legjobb tíz gólvadász között. Zsilák Mátyás 15 góljával holtversenyben vezeti a rangsort, a tízgólos Boros Tamás pedig a nyolcadik helyen áll.

– Összességében egy nagyszerű őszi szezont tudhatunk magunk mögött, amire csak alapozni lehet. Dicséret illeti a csapat minden tagját. Úgy gondoljuk, hogy úgy fogunk tudni nekivágni a bajnokság tavaszi idényének, hogy végig nyitott lesz a kérdés, feltudunk-e majd állni a dobogó valamelyik fokára a bajnokság végén. Az biztos, hogy továbbra is mindent megfogunk tenni a céljaink elérése érdekében, motiváltan és szorgalmasan fogunk továbbra is edzeni, ahogyan eddig is tettük – zárta Petri Barnabás.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)