Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lehengerelték a mezőnyt az U16-os Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. november 27. 11:44
Lehengerelték a mezőnyt az U16-os Amazonok
Gyulai Amazonok– Nyíregyháza Spartacus SC 4-1 (1-0)

Az U16-os labdarúgó-bajnokság Keleti csoportjában szereplő Gyulai Amazonok csapata a Nyíregyháza Spartacus SC együttesét látta vendégül november 24-én. Molnár Ágnes veretlenül menetelő együttesét a dobogóra áhítozó nyírségi gárda sem tudta megállítani.

a tabella élén zárta az őszi szezont az u16-os gyulai csapat

Fotó: Gyulai Amazonok

A Gyulai Amazonok U16-os együttese idén nagypályán szerepel, és a tíz csapatot felvonultató Keleti csoportban kapott helyet. A fürdővárosi gárda az előzetes várakozásokat felülmúlva kezdte az évet, minden riválisát nagy gólkülönbséggel fektette két vállra.

Molnár Ágnes együttese először hazai pályán győzte le a Kazincbarcika (13-2) együttesét, majd a rivális Szolnok Fanatic (0-2) ellen hozta el a három pontot. A magabiztos rajt után a Békéscsaba (0-5), a Kecskemét (3-0), a DVTK Miskolc (0-6) majd az Astra elleni (1-0) győzelmek következtek.

– A menetelést a Debreceni Akadémia sem állította meg (1-3), és az utolsó fordulóban a Nyíregyháza Spartacus SC sem tudott pontot rabolni tőlünk. A kiváló formának köszönhetően veretlenül, nyolc mérkőzésen nyolc győzelmet szerezve telelhetünk a tabella élén. A korosztály egységét mutatja, hogy minden mérkőzésen 100 százalékos akarattal léptek pályára, ennek köszönhetően néhány mérkőzésen az alapemberek hiányát is  pótolni tudtuk – ismertette.

A Gyulai Amazonok U16-os gárdája imponáló tűzerővel támadta az ellenfelek kapuját, a nyolc találkozón összesen 37 gólt jegyzett a csapat, és mindössze csupán négy gólt kapott. A szerzett találatokon összesen 12 lány osztozkodott. A házi góllövő lista élén Sovány Dorina végzett hét góllal, őt Futaki Fruzsina, Nagy Katalin, Pribék Andrea és Bukor Zoé követi négy-négy góllal. Stefanik Zsuzsanna három, Árgyelán Petra, Turbucz Anna, Mezei Virág, Hack Fanni, Máté Nóra két-két, míg Tóth Panna egy góllal iratkozott fel a góllövőket rangsoroló listára.

– A lányoktól minden alkalommal a tanult dolgokat szerettem volna visszalátni, ellenféltől függetlenül. A csapat tagjai ősszel nagy terhelés kaptak, a heti három-négy edzés mellett hétvégén szinte kivétel nélkül minden játékos minimum két bajnokságban játszott mérkőzést. Büszke vagyok a lányokra, hiszen amellett, hogy veretlenül hozták az őszi szezont, nem kisebb nevű akadémiákat utasítottak maguk mögé, mint a Debrecen, a Nyíregyháza vagy a Kecskemét. A gárda remeklése egyértelműen a befektetett edzésmunkában, a szorgalomban, az alázatban és a küzdeni akarásban rejlik. Kiemelném, hogy minden egyes csapattag a maximumot nyújtotta az egész ősz folyamán, így bízom benne, hogy ez a teljesítmény az egész évre ki fog tartani. Télen egészen december 11-ig edzésben leszünk, utána jön egy kisebb pihenő, majd január első vagy második hetében megkezdjük a téli alapozást – értékelt Molnár Ágnes.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)