Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kincses Zoltán főorvos kapta meg idén a Pándy-emlékérmet

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. november 09. 14:45
Kincses Zoltán főorvos kapta meg idén a Pándy-emlékérmet
Pópity Gabriellát és Szabóné Domokos Mariannát Pándy-nővér címmel ismerték el

Kincses Zoltán főorvos kapta meg idén a Pándy-emlékérmet, az elismerést a november 9-én rendezett Pándy-napon, a Pándy Kálmán Tagkórházban adták át. A rendhagyó módon megrendezett esemény faültetéssel indult, majd átadták a Pándy-nővér kitüntetéseket is, amelyet idén Pópity Gabriellának és Szabóné Domokos Mariannának ítéltek oda.

szabóné domokos mariann, kincses zoltán és pópity gabriella

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A megjelenteket Becsei László főigazgató főorvos köszöntötte, aki elmondta, hogy idén a koronavírus-járvány miatt csak szűk körben rendezték meg a Pándy-emléknapot.

Emlékeztetett: az intézmény 1846-ban kezdte meg működését, összesen tíz betegággyal, majd fennállásának száznegyvenedik évfordulóján, 1986-ban vette fel Pándy Kálmán nevét.

Hozzátette: a Pándy Kálmán-emlékérmet 1986-ban alapították, azóta minden évben odaítélik a kórház egy orvosának, aki olyan előmenetelt tudhat magának és olyan szakmai munkát végez az intézményben, amely alapján érdemes az elismerésre.

A főigazgató főorvos elmondta azt is, hogy négy évvel ezelőtt megalapították a Pándy-nővér címet is, ezzel két szakdolgozót szoktak elismerni.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

A Pándy-emlékérmet ebben az évben Kincses Zoltán traumatológus, kézsebész szakorvos, főorvos kapta, aki 1984-ben szerzett általános orvosi diplomát, pályakezdőként a gyulai kórház baleseti sebészeti osztályán helyezkedett el. 1990-ben szerzett szakvizsgát traumatológiából, majd 1997-ben kézsebészetből. Speciális szakrendelést vezet, új eljárások bevezetését kezdeményezte. Elméleti és gyakorlati felkészültsége magasszintű, tevékenységét a folyamatos szakmai fejlődés, nagy munkabírás, lelkiismeretesség és a segítőkész magatartás jellemzi.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Ahogy mindig, úgy idén is ketten kapták meg a Pándy-nővér címet: Pópity Gabriella és Szabóné Domokos Mariann.

Pópity Gabriella 1992 óta dolgozik a fürdővárosi kórházban. 1994-ben felnőtt szakápolói, 1999-ben OKJ-s ápoló, 2014-ben légzőszervi szakápolói képesítést szerzett. 2005 óta az asztma ambulancia munkáját segíti. Mind a légzésfunkciós vizsgálatok, mind az allergiás betegek kivizsgálásában részt vesz. Munkáját a rugalmasság, a nyugalom és abszolút precízség jellemzi, szakmai tudását folyamatosan bővíti.

Szabóné Domokos Mariann helyettes vezető gyógytornász 1998-ban szerzett gyógytornász diplomát, majd 1999-ben kezdte meg munkáját a Pándy Kálmán Tagkórházban. 2013-tól a 2-es és 3-as belgyógyászati osztályokon dolgozik, ahol gyakorlatvezetőként is tevékenykedik. 2013 közepén nyílt meg a kórház invazív kardiológiai osztálya, ahol szintén ő látja el a gyógytornászi feladatokat, az év végétől pedig helyettes vezető gyógytornászként is tevékenykedik. Kollégáival és a betegekkel harmonikus, kiegyensúlyozott kapcsolata van, folyamatosan részt vesz az intézmény tudományos életében.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)