Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kifizették az Airbus-telek árát a gyulai önkormányzatnak

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MPHÍREK • 2020. november 02. 17:12
Kifizették az Airbus-telek árát a gyulai önkormányzatnak
Görgényi: a vételárat infrastrukturális fejlesztésre fordítja a város

görgényi ernő polgármester irodájában 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Bruttó 226 millió forint érkezett ma a gyulai önkormányzat számlájára. Ennyi volt a vételára a déli ipari parknak, ahol megépülhet az Airbus Helicopters gyulai gyára.

A lapunkat tájékoztató Görgényi Ernő polgármester elmondta, a kifizetéssel elindulhat a tulajdonjog-bejegyzési eljárás a telekre.

Kérdésünkre elmondta, hogy a 226 millió forintot egyelőre pénzügyi tartalékba helyezi az önkormányzat. A vételárat infrastrukturális fejlesztésre fordítja a város, a gyárhoz vezető új utakat építenek belőle és meglévőket újítanak majd fel.

A Gyulai Hírlap korábban megírta, hogy csaknem nettó 178 millió forintért adta el a déli ipari parkot a gyulai önkormányzat a NIPÜF Éta Kft.-nek. A döntést, amely lehetővé teszi az Airbus Helicopters gyárának megépítését, várostörténeti jelentőségűnek nevezte Görgényi Ernő polgármester a képviselő-testület június 25-i ülésén.

Néhány nappal korábban arról is beszámoltunk, hogy a polgármester átvette az Airbus-gyár építési engedélyét. Ezt azt jelenti, hogy a Gyulán új gazdasági korszak kezdetét jelentő gyár építése még idén elkezdődhet.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)