Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kolbászos palacsintával és helyi pálinkával várnak Gyulára

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2020. október 15. 15:00
Kolbászos palacsintával és helyi pálinkával várnak Gyulára
Az egészséges októberi gasztroséta mindenkinek ajánlott!

Gyula város szolgáltatói és termelői a szeptemberi gasztroséta sikerein felbuzdulva most újabb programot kínálnak az idelátogató turisták, kirándulók és a helyi érdeklődők számára. Ennek állomásait mutatták be október 15-én a sajtónak. Az eseményen kiderült: a program résztvevői megismerhetik Gyulát, illetve a különböző állomásokon finom kóstolókból meríthetnek erőt a különleges városi sétára, amely játék is egyúttal, értékes nyereményekkel. 

gila éva szervező, a Gyulahús Kft. marketingmenedzsere

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Elhangzott, hogy a kolbászolás során az érdeklődők nemcsak változatos kolbászkínálattal ismerkedhetnek meg az állomáshelyeken, hanem helyi kulináris élvezeteket is „magukhoz vehetnek”, ilyen például a gyulai pálinka, a Corner sör, az Elixbeer sör vagy a kolbászos palacsinta a helyi Creppyben, a gyulai kolbászos óriáspizza. A program részeként az Almássy-kastély izgalmas tárlatvezetéssel, a Gyulai Várfürdő vízi élményekkel és Gyulai kispáros kolbásszal várja a vendégeit az őszi gasztroséta keretében.

Gila Éva főszervező, a Gyulahús Kft. marketing menedzsere lapunknak elmondta: korábban már rendeztek hasonló programot, ami kifejezetten sikeres volt, így egy őszi alkalmat is találtak, melyen a városba kalauzolják a résztvevőket. 

– Ebben az évben ez a második alkalom, amelynek a kolbász a fő témája, ebből többfélével találkoznak majd a vendégek. Ha ez is jól sikerül, akár rendszeres program is lehet a gyulai gasztrosétákból – emelte ki az ötletgazda.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Az érdeklődők pontgyűjtő füzetet is kapnak, ezekbe az állomások meglátogatásakor pecsétet tesznek a szolgáltatók. A „Gyulai Kolbászolás” lényege, hogy legalább hat különböző állomáshelyen kell pecsétet begyűjtenie a játékosnak. A sikeres pecsételés feltétele, hogy az egyes állomáshelyen vásároljon bármilyen terméket vagy szolgáltatást. A játékszabályzatban leírtak szerint mindkét napon a bedobott pontgyűjtő lapok sorsoláson vesznek részt, így értékes nyereményekkel is gazdagodhat az élménytúra résztvevője.

Az október utolsó hétvégéjén megtartott eseményre a Tourinform gyulai irodájában jelentkezhetnek az érdeklődők.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)