Elhangzott, hogy a kolbászolás során az érdeklődők nemcsak változatos kolbászkínálattal ismerkedhetnek meg az állomáshelyeken, hanem helyi kulináris élvezeteket is „magukhoz vehetnek”, ilyen például a gyulai pálinka, a Corner sör, az Elixbeer sör vagy a kolbászos palacsinta a helyi Creppyben, a gyulai kolbászos óriáspizza. A program részeként az Almássy-kastély izgalmas tárlatvezetéssel, a Gyulai Várfürdő vízi élményekkel és Gyulai kispáros kolbásszal várja a vendégeit az őszi gasztroséta keretében.
Gila Éva főszervező, a Gyulahús Kft. marketing menedzsere lapunknak elmondta: korábban már rendeztek hasonló programot, ami kifejezetten sikeres volt, így egy őszi alkalmat is találtak, melyen a városba kalauzolják a résztvevőket.
– Ebben az évben ez a második alkalom, amelynek a kolbász a fő témája, ebből többfélével találkoznak majd a vendégek. Ha ez is jól sikerül, akár rendszeres program is lehet a gyulai gasztrosétákból – emelte ki az ötletgazda.
Az érdeklődők pontgyűjtő füzetet is kapnak, ezekbe az állomások meglátogatásakor pecsétet tesznek a szolgáltatók. A „Gyulai Kolbászolás” lényege, hogy legalább hat különböző állomáshelyen kell pecsétet begyűjtenie a játékosnak. A sikeres pecsételés feltétele, hogy az egyes állomáshelyen vásároljon bármilyen terméket vagy szolgáltatást. A játékszabályzatban leírtak szerint mindkét napon a bedobott pontgyűjtő lapok sorsoláson vesznek részt, így értékes nyereményekkel is gazdagodhat az élménytúra résztvevője.
Az október utolsó hétvégéjén megtartott eseményre a Tourinform gyulai irodájában jelentkezhetnek az érdeklődők.