Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az Erkel-gimnázium is csatlakozott az Európai Diáksport Napjához

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. szeptember 30. 14:00
Az Erkel-gimnázium is csatlakozott az Európai Diáksport Napjához
A középiskolában játékos tanórákkal várták a diákokat

 

Fotó: Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium

A Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium is csatlakozott a Magyar Diáksport Szövetség által meghirdetett Európai Diáksport Napjához, szeptember 25-én játékos formában tartották meg a tanítási órákat – tájékoztatta lapunkat Farkasné Csató Katalin intézményvezető-helyettes.

Elmondta: a programra regisztráló iskoláknak 120 perces mozgás- és sportprogramot kell szervezniük a tanulóknak. Mint megtudtuk, az Erkel Ferenc gimnáziumban sportágválasztó keretében tartottak játékos foglalkozásokat a diákoknak. 

Forrás Imre testnevelő elmondta, a bemelegítés is fesztiváljelleggel, feladatkártyák segítségével történt. A diákok kipróbálhatták a frizbit, a labdarúgást, a röplabdát, a kosárlabdát, a floorballt és a tollaslabdát.

Hozzátette: az egészségügyi szabályok betartására is ügyeltek, a sporteszközök használata előtt és után kézfertőtlenítés következett, a pályák közötti helycseréknél minimális volt az érintkezés más csoportokkal, és csak egészséges tanulók vehettek részt a foglalkozásokon.

 

 

Fotó: Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium

– Az óra végén minden tanuló egy-egy müzliszeletet is kapott, amivel az egészséges táplálkozásra is felhívtuk a figyelmet – ismertette.

Forrás Imre kifejtette, az intézmény ezen a napon egy másik programhoz is csatlakozott, az Open Streets Day eseményt is a Magyar Diáksport Szövetség hirdette meg az iskolák számára.

– Az eseménnyel a szabadtéri sport előnyeire hívják fel a figyelmet. A tanulóknak köztéri foglalkozást tartottunk, melynek keretében a szabadtéri kondiparkot vehették birtokba, és a közeli parkban játékos sportvetélkedőn is részt vehettek.

Hozzátette: jövőre is szívesen csatlakoznak az említett eseményekhez, hiszen a kreatív feladatok révén szerettethetik meg a sportot a fiatalokkal, ami a testnevelésóra egyik legfontosabb feladata.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)