Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kivégezte riválisát a Berényi-csapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. szeptember 27. 11:00
Kivégezte riválisát a Berényi-csapat
Clean-Way Gyulai Termál FC–Dévaványai SE 6-0 (3-0)

A Békés megyei kvalifikáció C csoportjának 7. fordulójában a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata a Dévaványai SE együttesét fogadta szeptember 26-án. A Berényi Tibor által irányított fürdővárosi gárda már a Magyar Kupából búcsúztatott dévaványai riválisát látta vendégül.

A tabella élére focizta magát a gyulai csapat

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Clean-Way Gyulai Termál FC: Kajári, Nagy S., Radics (Bojtos), Szabó, Kukla Zs., Repisky, Nagy G., Bagyinszki (Pilán), Czirok (Barthalos), Zsömbörgi (Kovács) és Bozsó (Bondár). Csere: Zsibrita és Patkás. Vezetőedző. Berényi Tibor.

A soros derbi kiváló mérkőzésnek ígérkezett, hiszen a két gárda a Magyar Kupa selejtezőjében is vérre menő összecsapást produkált egymás ellen. Ahogy azt Berényi Tibor előzetesen elmondta, a mindhárom egymást követ hazai mérkőzését szeretné megnyerni az együttes, így mindent megtesznek a dévaványai rivális legyőzéséért is.

A találkozó gyászszünettel kezdődött, a csapatok egy perces néma főhajtással emlékeztek Szatmári Lajos törzsszurkolóra, aki hosszú éveken át minden mérkőzésen a lelátóról biztatta csapatát.

A soros bajnoki nem is kezdődhetett volna jobban a hazai gárda számára, hiszen a második percben Nagy Gergely tekerte okosan szabadrúgását a vendégek kapujába. 1-0.

Szinte még alig halkult el a gólt jelző sípszó, amikor ismét a jeleznie kellet a játékvezetőnek, az 5. percben Zsömbörgi növelte csapata előnyét. 2-0.

A félidő közepére szinte teljesen átvette a játék irányítását a gyulai csapat, megesett, hogy hosszú percekig nem lépte át dévaványai játékos a felezővonalat. Az első játékrész lefújása előtt az agilisan játszó Czirok is betalált, így megnyugtató hazai előnnyel mehettek pihenőre a csapatok.

A második félidőben sem vett vissza tempójából a Berényi-csapat, szinte azonnal megkezdte a vendégkapu meghódítását. A kezdő sípszó után nem sokkal folytatódott a hazai gólvadászat, a 47. percben Bozsó lőtte be csapata negyedik találatát. A folytatásra azonban egészen a 70. percig kellett várni, amikor Czirok második góljával növelte a gyulai előnyt. 5-0.

A találkozó utolsó találatát a percekkel korábban beállt Bondár szerezte, így téve pontot a gyulai gólgyártásra. 6-0.

– Az utóbbi hetek hozzáállása kezd kifizetődő lenni, várható volt, hogy egyszer ki fog jönni a lépés. Jó mentalitással kezdtük a mérkőzést, ráadásul a gólok is hamar jöttek, amelyek jó alapot szolgáltattak a továbbiakra. Sok helyzetet kidolgozva, helyenként szép játékkal, magabiztosan tartottuk itthon a három pontot – értékelt Berényi Tibor.

A Clean-Way Gyulai Termál FC csapata győzelmével fellépett a tabella élére, a következő fordulóban pedig az onnan lezuhanó Mezőberényi LE érkezik az Id. Christián László Városi Sporttelepre.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)