Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Hivatalosan is megnyitották a regionális Erdők Hete rendezvénysorozatot

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2020. szeptember 26. 16:55
Hivatalosan is megnyitották a regionális Erdők Hete rendezvénysorozatot
Az érdeklődőket koncertek és színes programok várták

görgényi ernőpuskás lajos és szabó lajos

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

Megtartották a regionális Erdők Hete rendezvénysorozat megnyitóját szeptember 26-án Városerdőn. Az eseményen Gyula város polgármestere és a rendezvény főszervezője is köszöntötte a megjelenteket, akik koncertekkel, vásárral és erdei sétával múlathatták az időt.

Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere köszöntőjében arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány időszakában még fontosabb egy olyan esemény, amely szabad téren, a zene erejével varázsolja el a megjelenteket.

– Végre élvezhetjük e rendezvény küldetésének a gyümölcsét, amely elsősorban az, hogy kivisz a természetbe olyan embereket is, akik maguktól nem mennének ki, de egy-egy előadó és a zene kedvéért kivételt tesznek, és megismernek olyan értékeket, amelyek által tisztelni fogják az erdőt – emelte ki.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

Szabó Lajos, a Muzsikál az Erdő Alapítvány elnöke, az esemény főszervezője hangsúlyozta: céljuk az, hogy minél többen járják az erdőt, és értékeljék azt, amit a természet ad nekünk.

Puskás Lajos, az OEE Békés Megyei Helyi Csoport elnöke, a Dalerd Zrt. oktatási igazgatója köszöntőjében arról beszélt, hogy nemcsak Gyulán, de országosan is folyamatosan bővül az erdők területe. Gyula város 17 hektárt tervez telepíteni a jövőre, és jelen pillanatban 17 ezer hektárnyi erdőtelepítési pályázat van elbírálás alatt az országban.

Az eseményt a Békés Megyei Szimfonikus Zenekar kamarazenekarának előadása zárta, majd erdei divatbemutató kezdődött a környezettudatosság jegyében.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Pénzes Sándor

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)