Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kulturális Örökség Napjai Gyulán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2020. szeptember 11. 15:00
Kulturális Örökség Napjai Gyulán
Mutatjuk a programokat

A program egyik helyszíne az evangélikus templom lesz

Fotó: Gyulai Hírlap 

Az Erkel Ferenc NKft. több kiállítóhelye és a gyulai önkormányzat is csatlakozott a Kulturális Örökség Napjai programsorozathoz, melyet szeptember 19-20-án rendeznek meg.

A mára ötven ország részvételével zajló Európai Örökség Napok magyarországi programsorozatának keretében több száz műemléket tekinthetnek meg az érdeklődők országszerte.

Az gyulai Erkel Ferenc NKft. négy helyszínen, az Almásy-kartély Török tornyában, az evangélikus templomban, a várkertben és az izraelita temetőben tart programokat.

A cég tájékoztatása szerint a Török toronyban szeptember 19-én és 20-án 10–14 óra között a Gyula törökkori emlékei című kamarakiállítás lesz látogatható. Szeptember 19-én 19 órától a vár 2016-os régészeti feltárásáról készült filmet vetítik ki a várfalra, majd Liska András, az ásatásokat vezető régész beszél arról, hogyan nézett ki a kastély és az erődítmény közötti terület az oszmán hódoltság korában. A zsidó sírkertbe szeptember 20-án 10 órától 16 óráig várják az érdeklődőket, a vezetett temetői sétákon óránként lehet részt venni. Az evangélikus templomban szeptember 19-20-án 10–16 óra között a gyülekezet vezetői és lelkésze tartanak előadást, az érdeklődők a gyulai evangélikusságról és magáról az épületről tudhatnak meg többet.

A gyulai önkormányzat által szervezett programon szeptember 19-én és 20-án 14 órától lehet részt venni. A séta az egykori Weiss-villától indul, és a Jókai utca, a városháza és a Kossuth utca érintésével az Ybl Miklós által tervezett árvaháznál ér véget. A résztvevők útjuk során sorra veszik a nevezetes épületeket, és bejárják a Stéberl-házat. 

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)