Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Dr. Butt Zsolt helyreigazítási kérelme

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2020. szeptember 11. 15:23
Dr. Butt Zsolt helyreigazítási kérelme
Helyreigazítás

Alulírott dr. Butt Zsolt, a Gyulai Hírlapban, 2020.március 10-én megjelent, személyemet hátrányosan feltüntető, valótlanságokat tartalmazó cikkel kapcsolatban az alábbiak szerit helyreigazítás kérek. Kérem a szerkesztőséget, hogy a sajtószabadságról és a médiatartalmak alapvető szabályairól szóló 2010. évi CIV. tv. 12.§-ban írtak, valamint a PK. 15. sz. állásfoglalás alapján, az alábbi helyreigazítást, mint a cikkre adott válaszlevelet, a tv-ben írt módon, tegyék közzé. A válaszlevél közlését kommentár nélkül kérem. Fenntartom a jogomat ahhoz, hogy egyéb igényeimet – szükség esetén – peres úton is érvényesítsem. Mellékelve jogi képviselőm meghatalmazása. Kérem tájékoztatásukat a fentiekkel kapcsolatban. A közzétenni kért levél:

Dr. Butt Zsolt traumatológus szakorvos, orvosszakértő vagyok. A Gyulai Hírlap 2020. szeptember 10-i számában megjelent cikkel kapcsolatban kívánok az ott írtakra válaszolni. Bár a cikkben nem vagyok néven nevezve – eltérően több más médiumban megjelent cikktől – aki elolvasta egyértelműen tudja kiről van szó. Gyula kis város, engem igen sokan ismernek, ezért a cikk állításai engem rossz színben tüntetnek fel, jóhírnevemet, orvosi munkámat, személyiségi jogaimat több esetben is sértik.

A cikk több valótlanságot – ferdítést, csúsztatást és hazugságot! – tartalmaz. Az egészségi állapotom közlése alapvető személyiségi jogaimat sérti.

A tények, különös figyelemmel az időpontokra:

Mint köztisztviselö írásbeli bejelentést kell tegyek a munkáltatomnak 24 órán belül, ha külföldről, vörös vagy narancs jelzésű országból térek haza.

/Megjegyzem, hogy a gyulai kórházban, mint segítőszolgálatos orvos vettem részt a munkában, amiért semmiféle ellenértéket nem kaptam és nem kapok!/

2020 augusztus 24-èn érkeztem haza a horvátországi családi nyaralásból.

Ekkor Horvátország zöld országként volt regisztrálva! Tehát semmiféle bejelentési kötelezettség nem terhelt! Én és családom is tünet és panaszmentesen érkeztünk haza!

augusztus 24-én már munkába álltam. A munkahelyemre, a kórházba érkezésemkor rákérdeztek, hogy jártam-e külföldöm az eltelt időszakban. Azonnal jeleztem hogy aznap, augusztus 24-én érkeztem haza Horvátországból panasz- és tünetmentesen!!

Végig dolgoztam ezt a hetet és szeptember 3-àn este, 10 után kerültem be a gyulai kórház sbo osztályára.

Augusztus 31-en előjegyzett térd műtétet végeztem, a gyulai traumatológián. Az első diszkrét, nem típusos, panaszom szeptember 1-èn este 9 órakor jelentkezet, mely spontán meg is szűnt /kis hidegrázás, láz nélkül, a hőm 36.4 C fok volt/ A következő napom panaszmentesen, lázmentesen telt, csak kis hasi diskomfort érzésem volt!

Szeptember 3-án is végig dolgoztam, este 10-kor hidegrázás jelentkezett, láz nélkül!!

A keringésem megingott, ezért az OMSZ az sbo-ra szállított. Állapotom stabilizálódott, rendeződött de megfigyelésre a fertőző osztályra helyeztek.

Az első lázam 4-én délután jelentkezett 38,5 c fok. Tüneti kezelés mellett a covid szűrés elvégzése mellett döntöttek, az atípusos tünetek ellenére, a teszt pozitív lett!!

A munkahelyi vezetőmet szeptember 4-èn reggel értesítettem, a covid teszt levéte után, az ÁNTSZ szakorvosával a kapcsolatot felvettem!!

A mai napon jutott tudomásomra, hogy a velem kapcsolatba hozható emberek a szűrésük elvégzése után – így az általam operált beteg – tesztje is negatív lett!

A cikkben írt valótlanságok, csúsztatások, feltételezések az alábbiak:

Nem felel meg a valóságnak:

- hogy „felelőtlen” vagyok. A történések alapján egyértelmen megállapítható, hogy sem jogszabályt, sem etikai szabályt nem sértettem meg.

- nemhogy súlyosan, de egyáltalán „nem szegtem meg” a járványügyi szabályokat

- a „felelőssége nem kérdéses” megállapításuk megalapozatlan. A „felelősségemre” történő utalás, a tények pontos ismeret nélkül megalapozatlan.

- az „orvos által megfertőzött betegek” és ennek „következményei” puszta feltételezés. A közlés azt sugallja, hogy általam többen megfertőződhettek, aminek semmi alapja nincs, csak rosszindulatú feltevés, bizonyítva nincs és nem is lehet bizonytani, viszont engem igen rossz színben tüntet fel, mint olyat, aki megfertőzött másokat. A velem kapcsoltba kerültek negatív tesztet produkáltak!

- A „feltételezhetően külföldi nyaralásáról hozta haza a betegséget” megállapítás bizonyíthatatlan feltételezés, azt sugallva, hogy ez a valóság.

- Valótlan, hogy „kénytelen volt beismerni, hogy külföldön járt, holott ezt korábban eltitkolta a kórház elől”. Következésképpen hazugsággal vádol a cikk, minden állításukat alátámasztó indoklás nélkül. Soha, senkinek nem tagadtam le, hogy külföldön jártam.

Gyula, 2020.szeptember 11.

Dr. Butt Zsolt

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)