Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Mánya Tibort köszöntötték 90. születésnapján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2020. szeptember 07. 14:00
Mánya Tibort köszöntötték 90. születésnapján
Tibor bácsi szerint a hosszú élet titka a szeretet

Mánya Tibort köszöntötték 90. születésnapja alkalmából

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Mánya Tibort köszöntötte 90. születésnapja alkalmából Kónya István alpolgármester és Tímár Andrea aljegyző szeptember 7-én. Az ünnepeltnek tortát, virágot és a miniszterelnök által aláírt emléklapot vittek ajándékba. 

Mint megtudtuk, Tibor bácsi 1930. szeptember 6-án született Erdélyben, Kézdivásárhelyen. Édesapja kereskedő volt, édesanyja háztartásbeli. Egy lánytestvére született, ő jelenleg 85 éves, és szintén Gyulán él.

Az ünnepelt a gyulai katolikus gimnáziumba járt iskolába, majd 1954-ben állatorvosi diplomát szerzett.1955-ben Kevermes község állatorvosa lett, és aktívan bekapcsolódott az ottani közéletbe. A helyi önkéntes-tűzoltóegyesület vezetőségében is szerepet vállalt, és azzal, hogy az ifjúságot is bevonta az önkéntes munkába, hagyományt teremtett a településen, amely később díszpolgárává választotta.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Tibor bácsi 1955-ben nősült meg, feleségével idén ünneplik 65. házassági évfordulójukat. Két gyermekük született, majd négy unokával és hat dédunokával bővült a család.

Az ünnepelt nyugdíjasként is aktív, ő volt az ötletadója és megszervezője a gyulai Apor Vilmos-szobor felállításának. 2013-ban – több állatorvos-kollégája javaslata alapján – a Szent István Egyetem Állatorvos-tudományi Kara Tatay Zoltán-emlékérmet adományozott neki.

Tibor bácsi véleménye szerint a hosszú élet titka a szeretet. Mint mondta, a feleségével mindent együtt csinálnak, együtt döntenek. Mellette az öröm és a pozitív gondolkodás segíthet hosszú és boldog életet élni – tette hozzá.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)