Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Győzelemmel rajtoltak az U14-es Amazonok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. szeptember 07. 15:00
Győzelemmel rajtoltak az U14-es Amazonok
Gyulai Amazonok–Hatvani Lokomotiv 3-1 (1-0)

 

Fotó: Gyulai Amazonok

Sikerrel kezdte meg bajnoki szereplését a Gyulai Amazonok U14-es együttese szeptember 6-án. Molnár Ágnes legénysége a bajnokság újoncával nézett farkasszemet.

Molnár Ágnes, a csapat edzője kiemelte, a 2007-es, 2008-as és 2009-es születésű gyulai lányok nagyon összekovácsolódtak az elmúlt egy-két évben. A remek közösségnek köszönhető a mutatott játék is, hiszen rendkívül kiemelkedően dolgozták végig az egész nyarat a kényszerpihenőt követően. Mint megtudtuk, a csapat a nyár folyamán három edzéssel és a várnál tartott futóedzésekkel készült a bajnokságra. Emellett a keretből több tehetséges játékos is csatlakozott az U16-os csapat augusztus végi edzőtáborához.

– A nyáron két edzőmérkőzést is lejátszottunk. A kecskeméti riválisunk ellen fölényes, 9-3-as győzelmet arattunk, a Gyulasport NKft. U12-es fiúcsapata ellen pedig 6-1-es arányban győztünk. A gólerősebb játékosok közé Pribék Andrea, Bukor Zoé, Nagy Katalin, Baracsi Boglárka, Freiberger Stella és Máté Nóra csatlakozott, az ő góljaikkal nyertük meg a felkészülési mérkőzéseket.

A fiatal gyulai gárda az első tétmérkőzésen az újonc hatvani alakulat ellen lépett pályára. Az U14-es együttes nagy küzdelemben ugyan, de itthon tartotta a három pontot. A csapat remekül játszott, rengeteg helyzetet dolgozott ki, de azok rendre kimaradtak. Ez meg is bosszulta magát, az első félidőben 0-1-es eredménnyel cseréltek térfelet a csapatok.

A második játékrészben a gyulai lányok helyzetek tömkelegét dolgozták ki, de nem sikerült a gólszerzés. Az áttörést Máté Nóra átlövése hozta meg az 52. percben, így visszajött a mérkőzésbe hazai csapat (1-1).

Molnár Ágnes tanítványai két büntetőt is elhibáztak, azonban a 63. percben Pribék Andrea szabadrúgásgóljával megszerezte a vezetést a csapatnak. A gyulai nyomás a 70. percben ismét gólt ért, a végig remekül küzdő Nagy Katalin találata állította be a 3-1-es végeredményt.

– A lányok becsülettel végigdolgozták a nyarat, így remek erőnléti és mentális állapotban vártuk az első mérkőzést a Hatvan ellen. Az első játékrészben eldönthettük volna a három pont sorsát, ennek ellenére futottunk az eredmény után. A játékunk nagyon látványos volt, tudatos és kreatív, a helyzetkihasználáson azonban javítanunk kell. Nagyon büszke vagyok a csapatra, bízom benne, hogy idén sikerül az áhított érmet is megszereznünk – értékelt Molnár Ágnes.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)