Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az egészségmegőrzésről szólt szeptember első hétvégéje a városi könyvtárban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.MAGAZIN • 2020. szeptember 05. 14:00
Az egészségmegőrzésről szólt szeptember első hétvégéje a városi könyvtárban
Staharoczky Noémi tartott előadást a bibliotékában

Staharoczky Noémi előadása

Fotó: Gyulai Hírlap – Szabó Eszter

Az egészségmegőrzésről szólt szeptember első hétvégéje a Mogyoróssy János Városi Könyvtárban, ahol Antioxidánsokkal az élő sejtért a rák ellen címmel tartott előadást Staharoczky Noémi táplálkozási tanácsadó.

A szakember, aki a Boróka Egyesület meghívására érkezett Gyulára, arról beszélt, mivel érdemes megelőznünk korunk leggyakoribb betegségeit, és lapuknak azt is elárulta, hogy ő maga mit eszik egészsége megőrzéséért. 

– A hivatalos gyógyászati megoldások mellett a helyes táplálkozást is érdemes bevetnünk, hogy a rák ne üsse fel a fejét. Nagyon fontos a megelőzés, olyan korban élünk, amikor nem a régi betegségek szedik az áldozataikat, hanem a modern, elkényeztetett, jóléti társadalom betegségei – kezdte az előadó. 

– A magyar konyha nagyon finom, de sajnos minden egészségtelen hozzávaló megvan benne: sok hús, szénhidrát, és persze jó sok tejföl a paprikások tetején. Talán az egyik legfinomabb konyha a világon, de a várható élethossz és a betegségeink arról tanúskodnak, hogy az egyik legegészségtelenebb is. Ma már mindennap hozzájutunk a legfinomabb falatokhoz, ez sem feltétlenül jó hír – tette hozzá. 

Azt is igyekeztünk megtudni, hogy a szakember mit eszik egy átlagos hétvégi napon. Staharoczky Noémi elmondta: reggel zabbal, dióval, barackkal, házi lekvárral, chiapudinggal indít, amit házi növényi tejjel készít, később gyümölcs- és zöldségturmixot iszik. Ma ezt egy nagyobb vegetáriánus burritóval zárta délután, és a nap hátralevő részében már maximum alacsony cukortartalmú gyümölcsöket fogyaszt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)