Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Lakossági fórumot tartottak a szív- és érrendszeri betegségekről

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. szeptember 03. 15:51
Lakossági fórumot tartottak a szív- és érrendszeri betegségekről
A rendezvény a Pándy Kálmán tagkórház és a temesvári kórház közös pályázatának része volt

jambrik zoltánmárk lászlóbecsei lászló és nagy krisztina

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Hogyan előzhetjük meg a szív-érrendszeri és perifériás érrendszeri betegségeket címmel tartottak lakossági fórumot szeptember 3-án a Pándy Kálmán tagkórházban.

A megjelenteket Becsei László főigazgató főorvos köszöntötte, aki elmondta, hogy Békés és Temes megyék még 2019-ben pályáztak sikerrel a „Határokon átnyúló együttműködés kardiovascularis és perifériás érbetegségek prevenciója, komplex ellátása Temes-Békés megyében” című projektre, amelynek köszönhetően 2,7 millió eurót nyert el a két intézmény.

Márk László kardiológustól megtudtuk, hogy a pályázat által elnyert összegből eszközbeszerzéseket valósítottak meg, valamint közös rendezvényeket, konferenciákat szerveztek, amelyek feltételei is voltak a pályázatnak.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Mint mondta, ezek egyrészt a két kórház orvosai közötti megbeszélések voltak, de fontosnak tartják a lakosság széleskörű tájékoztatását is, hiszen a szív- és érrendszeri betegségek sokakat érintenek.

Hozzátette: az előadásokban a rizikófaktorokról, valamint azokról a tényezőkről beszélnek, amelyek növelik a szív- és érrendszeri betegségek gyakoriságát.

A köszöntők után Nagy Krisztina tartotta meg az előadását, amely a hypertoniáról, azaz a magas vérnyomásról szólt, Jambrik Zoltán a modern kardiológiai vizsgálómódszerekről és a nem gyógyszeres kezelésekről beszélt, Márk László pedig az ateroszklerózisról, az érszűkületről tájékoztatta a jelenlévőket.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)