Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Kiderült, mennyivel látogatták kevesebben idén a Gyulai Várfürdőt a világjárvány miatti korlátozások után

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2020. szeptember 02. 16:30
Kiderült, mennyivel látogatták kevesebben idén a Gyulai Várfürdőt a világjárvány miatti korlátozások után
Mutatjuk, milyen évet zárhatnak

 

Fotó: Gyulai Várfürdő

A koronavírus-járvány jelentősen keresztülhúzta a helyi turizmus szereplőinek számítását 2020-ban. Júliusban aztán beindult a fürdővárosi élet: a hónap végére már rengeteg turista látogatta a gyulai szállás- és vendéglátóhelyeket. Az idei év eredményeiről Kun Miklóst, a Gyulai Várfürdő ügyvezetőjét kérdeztük.

Kun Miklós elmondta: számukra is nehezen indult az év, de a 2020-as eredményük nagyjából az üzleti tervüknek megfelelően alakult.

– Június a vártnak megfelelően kifejezetten gyenge volt a korlátozások miatt, ám a hónap végén, amikor már lehetett utazni, elindultak a látogatók is. A július és az augusztus már egészen eredményes hónap volt – emelte ki az ügyvezető.

Elmondta: a fürdő júliusi árbevételei az előző év 60 százalékát érték el, augusztusban pedig 68 százalékot hoztak a korábbi év azonos időszakához képest.

– Azt lehetett látni, hogy rengetegen vannak Gyulán, ám hozzánk ebben az időszakban sem tudtak eljönni azok a román vendégek, akik korábban egynapos utakat szerveztek a fürdővárosba. Valószínűleg ez okozhatta a viszonylag nagy kiesést – részletezte Kun Miklós

Az ügyvezető kiemelte: a beruházások a tervezett ütemezés szerint, rendben haladnak, és ha nagyobb bezárásra nem lesz szükség idén, akkor a fürdő eredményesen zárja az időszakot a koronavírus-járvány ellenére is.

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)