Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Telefonos csalók vertek át egy idős gyulai nőt

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2020. augusztus 28. 14:07
Telefonos csalók vertek át egy idős gyulai nőt
Rendőrségi hírek Békés megyéből

Egy idős gyulai nőt vertek át telefonos csalók, a Gyulai Rendőrkapitányság csalás miatt indítottak büntetőeljárást, és vizsgálja a történteket – írta a police.hu.  

Az idős nőt azzal hívta fel augusztus 27-én egy magát rendőrnőnek kiadó ismeretlen, hogy a lánya közlekedési balesetet okozott, és súlyosan megsérült. A telefonos csaló azt állította, hogy családtagja azt kérte az idős nőtől, utaljon át neki kétmillió forintot, mert rendezni akarja a baleset okozása miatt keletkezett károkat.

Az asszony összeszedett egy nagyobb összeget, amit egy bankban átutalt Angliába. A tranzakció után a nő hazament, ahol összetalálkozott a lányával, ezután értesítették az esetről a Gyulai Rendőrkapitányság nyomozóit.

A rendőrség az ügy kapcsán azt tanácsolja az időseknek, hogy hasonló megkeresés esetén ellenőrizzék le a hívás valóságtartalmát, hívják fel az ügyben érintett hozzátartozót. Arra is felhívták a figyelmet, hogy hivatalos személyek nem kérnek pénzt.

Ha felmerül, hogy bűncselekményt próbáltak meg ilyen módon elkövetni, az érintettek hívják a 112-es segélyhívószámot – javasolták a rendőrségi portálon.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)