Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A közösségi terekben kötelező lesz a maszk az Erkel-gimnáziumban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2020. augusztus 24. 14:00
A közösségi terekben kötelező lesz a maszk az Erkel-gimnáziumban
Az iskolai járványügyi protokollról kérdeztük Zámori Ida igazgatót

A közelgő tanévkezdéshez az Emberi Erőforrások Minisztériuma az Operatív Törzzsel, a Belügyminisztériummal és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal együttműködve összeállította és az Oktatási Hivatal segítségével valamennyi óvoda, iskola részére eljuttatta a 2020/2021. tanév kezdésére és lebonyolítására vonatkozó részletes intézkedési tervet. Az ajánlat 11 témakörben és 70 pontban határozta meg a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos teendőket. A részletekről Zámori Idát, az Erkel Ferenc gimnázium igazgatóját kérdeztük.

 

Fotó: Gyulai Hírlap

Zámori Ida lapunknak elmondta: felkészültek a tanévkezdésre, és az oktatásban azok a diákok is részt tudnak majd venni, akik a határon túlról érkeznek.

 – Nálunk nincs olyan határon túli diák, aki mindennap ingázott volna, csak kollégisták vannak, akik augusztus 28-ától már beköltözhetnek a kollégiumba. A jelenlegi információk szerint ők harminc kilométeres sávon belül karantén nélkül jöhetnek, akárcsak a munkavállalók – részletezte.

Kifejtette: az iskolákhoz, óvodákhoz eljuttatott intézkedési terv fontos ajánlásokat tartalmazott, ezek alapján minden intézmény elkészítette a saját adaptált változatát.

– Nálunk három munkacsoport jött létre: az egyik a riasztási protokoll kidolgozásáért felelős, a másik a biztonsági szabályozásért, a harmadik pedig már most előkészíti a digitális munkarendet, ha netán szükség lenne rá. Nem estünk kétségbe, ez még mindig sokkal jobb helyzet, mint a legutóbbi, amikor két nap alatt kellett átállni a digitális oktatásra – hangsúlyozta az igazgató.

Zámori Ida azt is elmondta, hogy a diákokat leginkább érintő változások egyike az lesz, hogy a közösségi terekben a maszk használatát kérik majd. Elmondta: bíznak abban, hogy a diákok megértik és betartják majd az új szabályokat.

– A diákok és a szüleik segítségét, megértését kérjük ebben a kérdésben, hiszen a biztonság a cél, ezért vannak az új szabályok. Az épület fertőtlenítését már márciusban elkezdtük, ezzel is elkészültünk – tette hozzá.

 Az iskolaigazgató hangsúlyozta továbbá, hogy a közösségi eseményeket sem szeretnék kihagyni, és amit biztonságosan meg tudnak valósítani, azt szeretnék is megrendezni. 

– Nálunk a következő időszakban esedékesek olyan nagyobb rendezvények, mint például az Erkel-bál, amivel kapcsolatban jelenleg arra számítunk, hogy 500 fős létszám alatti belső rendezvényként meg tudjuk valósítani – fejtette ki Zámori Ida.

 
Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)