Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az Élővíz-csatorna és környéke történelméről tanulhattak a fiatalok

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. MAGAZIN • 2020. augusztus 18. 18:00
Az Élővíz-csatorna és környéke történelméről tanulhattak a fiatalok
Második állomásához érkezett a Házhoz megy a történelem című programsorozat

Második állomását tartották augusztus 18-án a Házhoz megy a történelem elnevezésű programsorozatnak, a rendezvényen az Élővíz-csatornáról és környékéről tudhattak meg többet a résztvevők.

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Bagyinszki Zoltán, a szervező Október 23. Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy tavaly adtak be egy pályázatot a Napkör Társadalmi Innovációs Egyesülethez, hogy megszervezhessék a programsorozatot, amelyen a helytörténettel, valamint – az alapítvány nevéhez és tevékenységéhez kapcsolódva – az 1956-os eseményekkel is foglalkoznak, főleg a fiatalokat megcélozva.

– Ez volt a második rendezvényünk, ősszel fogjuk folytatni a programsorozatot – mondta a szervező. – Minden esetben a kultúra, a gyulai értékek, a helytörténet és az 1956-os események állnak a középpontban.

Mint mondta, augusztus 18-án huszonöten gyűltek össze a Mogyoróssy János Városi Könyvtár mögötti kikötőnél. Először megkoszorúzták az 1956-os emlékművet, majd kenukba szálltak, ezután négy kilométert eveztek az Élővíz-csatornán. Útjuk során többször is megálltak, a megállóknál a hidak, a part menti műemlékek és a folyó történelmével ismertették meg a résztvevőket.

Bagyinszki Zoltán elmondta azt is, hogy a programsorozat első alkalmán Gyulaváriban gyűltek össze, ahol kiállították M. Szabó András 1956-os képeit, beszámoltak a Gyulai Települési Értéktár Bizottság munkájáról, valamint játékot is szerveztek, amelynek a gyulai szecessziós épületek voltak a középpontjában.

Hozzátette: a Házhoz megy a történelem harmadik állomására várhatóan szeptemberben kerül sor, a hagyományos gyulai veterántalálkozóval összekötve.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)