Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Izgalmas kupacsatával kezdte az idényt a Berényi-csapat

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. augusztus 13. 14:00
Izgalmas kupacsatával kezdte az idényt a Berényi-csapat
Dévaványai SE–Clean-Way Gyulai Termál FC 2-3 (0-2)

A Magyar Kupa Békés Megyei ágának második fordulójával kezdte meg a 2020/2021-es idényt a Clean-Way Gyulai Termál FC csapata augusztus 12-én. A Berényi Tibor által irányított együttes a Dévaványai SE otthonában lépett pályára.

háromszor örülhetett gólnak a gyulai gárda

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Clean-Way Gyulai Termál FC: Zsibrita, Nagy S., Szabó, Kukla (Bojtos), Nagy, Patkás, Czirok, Bondár (Bozsó), Zsömbörgi és Pilán, Radics. Csere: Rostás, Kurta, Bagyinszki és Kukla. Vezetőedző: Berényi Tibor.

Ahogy azt Berényi Tibor a mérkőzés előtt elmondta, a gárda egy hathetes felkészülési sorozattal készült a bajnoki kezdésre. Mint mondta, mindenképpen győzelemmel szeretnék kezdeni a szezont, amely lendületet adhat a továbbiakra, hiszen a cél az, hogy a bajnoki csoport élén végezzen a gárda.

A fürdővárosai együttesnek ismerős lehetett az ellenfél csapata, hiszen a tavalyi kupasorozatot szintén a dévaványai „stadionban” nyitotta meg. A két gárda akkori találkozóján Pilán és Bozsó góljaival 0-3-ra verte aktuális riválisát.

A soros rangadó is a gyulai csapatnak indult jobban, hiszen Bondár már a 18. percben előnyhöz juttatta csapatát. Két perccel később Czirok talált a hálóba, amellyel a vezetés biztos tudatában mehetett pihenőre a taktikusabban focizó vendégcsapat. 0-2.

A második félidő elején azonban hirtelen megfordult a helyzet, hiszen a hazaiak két perc alatt kiegyenlítették a találkozó állását, előbb Marton talált a gyulai kapuba, majd Kéki értékesítette büntetőjét. 2-2.

A folytatásban ismét felpörgette játékát a gyulai gárda, rendre szemre is tetszetős támadásokkal ért el a hazai kapu elé. A Berényi-csapat verítékes munkája a 67. percben érett góllá, amikor Radics fejelt a dévaványai kapuba. 2-3.

A hátralévő időben a hazaiak fogták meg a „munka végét”, szinte folyamatosan nyomás alatt tartották a vendégjátékosokat. A parázs csatákat is felvonultató derbin azonban már nem tudott ismét visszajönni a mérkőzésbe a házigazda együttes, így elbúcsúzott a Magyar Kupa küzdelmeitől.

A Clean-Way Gyulai Termál FC csapa győzelemmel hangolt az első bajnoki mérkőzésre, amelyet augusztus 15-én játszik a Mezőberényi LE gárdája vendégeként.

GYULAI HÍRLAP • 2020. augusztus 13. 13:00
Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)