Fotó: Gyulai Hírlap – Súr Enikő
Több éve ugyanazon az áron kínálják a natúr házi lecsót a gyulai piacon – tudta meg lapunk.
A terméket árusító őstermelő elmondta: tartósítószer és hagyma nélkül, hőkezeléssel készíti a lecsót saját, szabadföldön termett zöldségből. Hozzátette: a paradicsomról eltávolítja a héját, a paprika viszont héjjal kerül az üvegbe.
Mint arról beszámolt, a termék nyáron is kelendő, hiszen vannak, akik már ilyenkor bespájzolnak télre, vagy kevés az idejük a főzésre. Hozzátette: az is előfordul, hogy gulyáslevesbe vagy pörköltbe teszik a nála vásárolt terméket.
Mint megtudtuk, egy 720 ml-es üveg 500 forintba kerül. A termelőnek a korábbi főzésből már csak néhány üveg maradt, az újabb adag várhatóan augusztusban készül.

























