Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elkezdődött a Dobozi úti kerékpárút felújítása

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. július 15. 15:35
Elkezdődött a Dobozi úti kerékpárút felújítása
A Csíkoséri sor és az Aranyág dűlő közötti 776 méteres szakasz felújításának költsége 29 millió forint

Zajlik a Dobozi úti kerékpárút-felújítás első ütemének kivitelezése – számolt be róla Görgényi Ernő polgármester, valamint Alt Norbert és Kónya István alpolgármesterek július 15-én a helyszínen.

kónya istvángörgényi ernőalt norbert és molnár csaba, a gyulai polgármesteri hivatal mérnöki osztályának vezetője 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Görgény Ernő elmondta, hogy a munkálatokat egy gyulai vállalkozás, az Aszfalt-Közmű Kft. végzi. Kiemelte: az önkormányzat álláspontja szerint a helyi vállalkozásoknak mindig lehetőséget kell adni arra, hogy ajánlatot tegyenek a fürdővárosi beruházásokra.

Hozzátette: örömteli, hogy a gyulai vállalkozások felkészültek a speciális építési munkákra is, ugyanis egy különleges eljárással építik újjá a Dobozi úti kerékpárutat, az úgynevezett hidegremix-eljárással, amely során a meglévő utat felszórják sóderral és cementtel, ezzel együtt felszedik az aszfaltot, majd visszadolgozzák azt az alapba.

Alt Norbert – aki egyben a körzet képviselője is – emlékeztetett: egy TOP-os pályázatnak köszönhetően a kerékpárút további szakaszai is megújulnak a jövőben, hamarosan elindulhat a közbeszerzési eljárás.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Mint mondta, korábban nem arra készültek, hogy ezzel a technikával újítják fel a kerékpárutat, ezért ennek megfelelően kell aktualizálni a fennmaradó rész terveit is.

– Egy tudatos városfejlesztési munka egyik állomásán vagyunk – fogalmazott Kónya István. Mint mondta, már a Temesvári úti és a Városerdőbe vezető kerékpárút felújításakor, illetve megépítésekor már tervbe volt véve a Dobozi úti bicikliút rekonstrukciója is.

Hangsúlyozta: fontos a kerékpáros-turizmus fejlesztése is, hiszen a környező településekről és a határon túlról is sokan érkeznek a városba biciklivel.

A Csíkoséri sor és az Aranyág dűlő közötti 776 méteres szakasz felújításának költsége 29 millió forint, a fennmaradó részt a már említett pályázati forrásból finanszírozzák, az elnyert 257,5 millió forint a duzzasztónál található ökoturisztikai látogatóközpont felújítását is fedezi.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)