Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Aranycsillagos minősítést kapott a gyulai adalékmentes szárazkolbász Brüsszelben

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. július 14. 13:31
Aranycsillagos minősítést kapott a gyulai adalékmentes szárazkolbász Brüsszelben
A Gyulahús Kft. sorozatban hatodszor érdemelte ki a belga szervezet elismerését

Sorozatban hatodszor díjazta aranycsillagos minősítéssel a Nemzetközi Íz és Minőség Intézet a Gyulahús Kft. egy termékét, ezúttal az adalékmentes szárazkolbászt ismerték el egy aranycsillaggal az ítészek – tájékoztatta lapunkat Daka Zsolt ügyvezető és Görgényi Ernő polgármester július 14-én a cég székhelyének tárgyalótermében.

daka zsolt és görgényi ernő

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Daka Zsolt elmondta, hogy az idei évben is sikerült egy rangos elismerést kiérdemelnie a Gyulahús Kft.-nek, ugyanis a brüsszeli székhelyű Nemzetközi Íz és Minőség Intézet egy aranycsillaggal díjazta az adalékmentes szárazkolbászt.

Kiemelte, hogy a cég sorozatban hatodszor szerepel eredményesen a megmérettetésen, az elmúlt három évben ráadásul új fejlesztésű termékekkel érdemelték ki a kiváló minősítéseket: 2018-ban a kézműves vékonykolbászt, 2019-ben pedig a mangalicahúsos vastagkolbászt díjazták.

Az ügyvezető hozzátette, hogy a minősítés vaktesztek útján történik, amely során neves sommelier szervezetek által delegált szakemberek és séfek vizsgálják meg a termékek ízét, színét, illatát, megjelenését és az összebenyomását, majd ezek alapján hoznak ítéletet.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

A díjazott termékről Daka Zsolt elmondta: a szárazkolbász jellemzően páros termék, de szeletelt formában is megvásárolható. Hangsúlyozta: egyre nagyobb az igény az adalékmentes termékekre, ezért döntöttek egy ilyen kolbász elkészítése mellett.

Görgényi Ernő felidézte: Stéberl András 1935-ben mutatta be a gyulai kolbászt a brüsszeli világkiállításon, ahol azt aranydiplomával ismerték el. Mint mondta, ez korszakalkotó pillanat volt, hiszen Stéberl a nagyüzemi kolbászgyártás termékeként mutatta be a terméket.

Gazdaságilag is fontos momentum volt, hiszen a magyar fogyasztók számára is értékkel bír egy külföldi elismerés, emellett azonban az exportpiacok szempontjából is meghatározó mozzanat volt.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

– Ma is ez az igazi jelentősége annak, hogy a gyulai termékek 2015 óta minden évben aranycsillagokat kapnak, hiszen az exportpiacokon is fontos megerősítése ez a termékek pozíciójának – fogalmazott a polgármester.

Az export jelenlegi helyzetéről Daka Zsolt elmondta, hogy sajnos azt látják, hogy bizonyos partnerek esetében gondot okoz a koronavírus-járvány, leginkább a HORECA – hotels, restaurants, cafés, azaz hotelek, éttermek, kávézók – szektor esetében jelentkezik a probléma, náluk esett vissza jelentősen az értékesítés, de már vannak biztató jelek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)