Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Ki lesz Gyulavár bajnoka?

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. július 06. 17:30
Ki lesz Gyulavár bajnoka?
Különleges íjászversenyt rendez a Kerecsényi László Íjász Egyesület

Egyedülálló íjászversenyt szervez a Kerecsényi László Íjász Egyesület július 11-én. A Különleges csapatversenyben a gyulai vár fokáról kell célba találniuk az íjászoknak.

Ahogy azt Lovász Tamás, az egyesület elnöke elmondta, a versenyt hagyományteremtő szándékkal hívták életre, amelyet minden évben meg szeretnének rendezni.

A verseny egy körös, a kihívóknak tizenöt lőállást kell eltalálniuk, amelyeket 35 és 70 méter között állítanak fel a szervezők. A versenyzőknek a célokat a várfalról lefelé, a bástyák közül kell meglőniük. A csapatokban három-hat fő foglalhat helyet, az íjászoknak pedig kizárólag történelmi íjakkal vagy vadászíjakkal szabad célra tartaniuk. Lőállásonként minden egységnek 30 lövése van. A szervezők mintegy tizenöt csapatot várnak a nem mindennapi versengésre. A kihívás legjobb csapata egy évig őrizheti a vándordíjat, azaz Kerecsényi várkapitány pajzsát.

A különleges íjászversenyből már kaphattak ízelítőt a sportág iránt rajongók, hiszen a kihívás a 2018-ban megrendezett HDH-IAA Történelmi Íjász Világbajnokság egyik betétszáma volt.

A Gyulavár bajnoka elnevezésű íjászverseny 9.45-kor, a köszöntővel indul útjára.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)