Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Tizenhárom aranyéremmel zártak a gyulaiak az 50. Dr. Regele Károly Emlékversenyen

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. június 30. 10:00
Tizenhárom aranyéremmel zártak a gyulaiak az 50. Dr. Regele Károly Emlékversenyen
Negyvenkilenc klub úszója vetélkedett a nemzetközi úszócsatákon

Idén is a Gyulai Várfürdő versenyuszodája adott otthont a Dr. Regele Károly Szenior Úszóklub hagyományos megmérettetésének június 26. és 28. között. Az 50. alkalommal elrajtoló Dr. Regele Károly Emlékversenyen negyvenkilenc klub úszója küzdött meg egymással az érmekért.

a verseny résztvevői az ajándékba kapott pólókban

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A fürdővárosi viadalon negyvenkét hazai és hét külföldi klub 259 versenyzője tette tiszteletét. A háromnapos versengés résztvevői a több hónapos kényszerszünet ellenére is eredményesen versengtek, hiszen a sorozat végére hat új országos csúcs is született.

A kerek évforduló tiszteletére a szervezők mindenkinek ajándékcsomagot nyújtottak át, amelyben egy – a Dig Build Kft. által felajánlott – emblémázott póló és egy különleges emlékkönyv kapott helyet. Az 50 év emlékeiből csipegetve című kiadványban a szenior versenyek résztvevői mesélik el kedvenc versenytörténetüket.

Az ötvenedik szenior emlékverseny résztvevői a hagyományos úszásnemek mellett különleges futamokban is indulhattak. Évek óta a viadal kiemelkedő eseménye a családi váltó és a dr. Regele Károly-emlékúszás is. A hagyományoknak megfelelően a háromnapos versenyt a pillapárbaj zárta, ahol a kétfős váltók kétszer ötvenméteres futamokban versengtek.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

A színvonalas versengést hozó verseny végén a gyulai egyesület az éremtáblázat második helyén fejezte be a küzdelmeket, a fürdővárosi klub tagjai a 13 aranyérmet, 36 ezüstöt és 10 bronzérmet szereztek.

A legeredményesebb Békés megyei női versenyző a hazai színekben úszó Murnyák Zsuzsanna (8 ezüstérem) lett, míg a férfiak versengésében a szintén gyulai dr. Legeza László (4 arany, 3 ezüst) gyűjtötte a legtöbb pontot. A Dr. Regele Károly Szenior Úszóklub legeredményesebb úszójának Gévay Lilianát (4 arany, 3 ezüst) és Legeza Pétert (2 arany, 3 ezüst) választották.

A helyezéseket elérő gyulai versenyzők: Bagi Csilla, dr. Berndt Gabriella, Bíró Bernadett, Csepeli Pálma, Fehér Edit, Gévay Liliana, Murnyák Zsuzsanna, Schriffert Józsefné, dr. Tóth Ilona, Füzesi Béla, Füzesi Zsolt, Galyas László, dr. Legeza László, Legeza Péter, Nagy Szilárd és dr. Regele Norbert.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)