Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Zivatarveszély miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki Békés megyére

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.HÍREK • 2020. június 29. 08:30
Zivatarveszély miatt másodfokú figyelmeztetést adtak ki Békés megyére
A hőség miatt is riasztást van érvényben

 

Forrás: met.hu

Zivatarveszély miatt másodfokú, a hőség miatt elsőfokú figyelmeztetést adott ki hétfőre Békés megyére az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Veszélyjelzésükben azt írták: a késő délelőtti óráktól az Alföldön, északkeleten és Észak-Dunántúlon alakulhatnak ki zivatarok, néhol heves zivatar is. Délutántól északnyugat felől egy zivataros hidegfront érkezik, melyet 70–100 km/órás széllökés kísérhet, és helyenként felhőszakadás, nagy méretű jég is előfordulhat. Orkán erejű, akár 120 km/órás szélrohamokkal kiemelten a Dunántúl középső tájain lehet számolni.

A csapadékmennyiség helyenként (nagyobb eséllyel nyugaton, Észak-Magyarországon és az Alföld északi részén) rövid idő alatt elérheti a 20–40 mm-t. A front késő délután, este eléri a Duna vonalát, majd továbbhaladva késő estétől hagyja el a keleti, délkeleti országrészt, miközben a front mögött csillapodik a szél, megszűnik a csapadék.

Az előrejelzés szerint a középhőmérséklet több helyen elérheti a 25, 26, délen és városi környezetben a 27 fokot, de az érkező hidegfront felfrissülést hoz.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)