Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Több mint 1 millió forint értékű adományt kapott a Pándy Kálmán tagkórház koraszülöttosztálya

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • T. P. HÍREK • 2020. június 26. 16:19
Több mint 1 millió forint értékű adományt kapott a Pándy Kálmán tagkórház koraszülöttosztálya
Inkubátortakarókat, koraszülöttfészkeket és egyéb textíliákat tartalmaznak a csomagok

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Inkubátortakarókat, koraszülöttfészkeket és egyéb textíliákat adományozott az Alapítvány az alapítványokért által létrehozott Plüss kommandó a Pándy Kálmán tagkórház koraszülöttosztályának június 26-án.

Nyilka Ildikó, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy a csomagok összértéke meghaladja az 1 millió forintot. Az inkubátortakarók, koraszülöttfészkek és egyéb eszközök pedig, reményeik szerint, sokat fognak segíteni a gyermekek ellátásban az orvosoknak és nővéreknek.

Hangsúlyozta: nem csupán a gyermekekre és az őket gondozókra gondoltak, amikor megalkották a textíliákat, hanem a szülőkre is, akiknek a legnehezebb a koraszülés utáni időszak.

Hozzátette, céljuk, hogy huszonegy magyarországi koraszülött osztálynak adományozzanak textíliákat, eddig hét kórházban adták a csomagokat.

 

nyilka ildikó (bal oldalon, sapkában) és a plüss kommandó fiatal tagjai adják át az adományokat kövesdi józsefnek

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Görgényi Ernő polgármester kiemelte: Gyulán rendkívül színvonalas az egészségügyi ellátás, nem csupán a humán erőforrást és a szakmai felkészültséget tekintve, hanem az eszközök és az infrastruktúra tekintetében is.

A Plüss kommandó fiatal tagjai Kövesdi Józsefnek adták át az adományokat, majd az osztályvezető főorvos elmondta, hogy a gyulai perinatális intenzív centrum már huszonhárom éve működik a városban, ők látják el Békés megye összes koraszülöttjét.

Az eseményen jelen voltak a Körös Motoros Egyesület tagjai is, róluk Abdulrahman Abdulrab Mohamed elmondta, hogy szívvel és lélekkel támogatták a koraszülött-mentőautó beszerzését, most pedig azonnal beálltak a Plüss kommandó kezdeményezése mögé is.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Tóth Péter

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)