Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Gellén Vencelnét köszöntötték 90. születésnapján

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. MAGAZIN • 2020. június 12. 13:30
Gellén Vencelnét köszöntötték 90. születésnapján
Terike néni szerint a hosszú élet titka, hogy mindig legyen az ember előtt egy kitűzött cél

Gellén Vencelnét köszöntötték

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Kilencvenedik születésnapján köszöntötte Gellén Vencelnét június 12-én Csige Gábor jegyző és Tímár Andrea aljegyző. Az ünnepeltnek virággal, emléklappal és tortával kedveskedtek.

Terike néniről megtudtuk, hogy 1930. június 12-én született Kötegyánban, Nagy Károly és Hadi Teréz második gyermekeként. Édesapja és édesanyja a nagyszülők középbirtokán közösen dolgoztak egészen a nagy gazdasági világválságig.

Az ünnepelt az elemi iskola hat osztályát Kötegyánban végezte, a háború után pedig három évet dolgozott a kötegyáni tanácsházán.

Terike néni 1951-ben ment férjhez Gellén Vencelhez, a házasságból egy fiúgyermek született. Gyermekük két unokával és két dédunokával ajándékozta meg őket. Férjével 1957-ben telepedtek le Gyulán.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Gellén Venczelné 1964-ben lett tagja a Gyulai Népművészeti és Háziipari Szövetkezetnek. Szövőnőként kezdte, majd a szőttes részleg adminisztrációs munkáját és minőségbevizsgálási folyamatát végezte. Terike néni innen is ment nyugdíjba, de tovább vezette a szövetkezet nyugdíjas klubját.

Ahogy az ünnepelt elmondta, nagyszerű érzés volt látni Budapesten a Váci utcában a népművészeti bolt kirakatában kifeszített terméken a nagybetűs gyulai szőttes feliratot.

Terike nénitől azt is megtudtuk, hogy a hosszú élet titka az, hogy az embernek mindig legyen célja, amit meg szeretne valósítani.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)