Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Zártkörű ballagásokat tartanak a gyulai általános iskolák

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • Sz. E.HÍREK • 2020. június 05. 15:00
Zártkörű ballagásokat tartanak a gyulai általános iskolák
A legtöbb helyen hagyományos évzárót sem szerveznek

Képünk az Implom-iskola tavalyi ballagásán készült 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

A koronavírus-járvány ellen hozott intézkedések miatt idén több gyulai általános iskolában tartják meg a szokottól eltérő módon a tanévzáró ünnepséget és a ballagást. Utánajártunk, a Gyulai Tankerületi Központ által fenntartott intézményekben mi várható.  

Mint megtudtuk, a Dürer Albert általános iskolában idén nem lesz hagyományos tanévzáró ünnepség. Csontosné László Anikó intézményvezető elmondta: a végzős diákokat osztályszinten, visszafogott keretek között búcsúztatják el június 20-án, szombaton 8 órától, illetve 10 órától az iskola tornatermében.

A Bay Zoltán általános iskolában június 13-án, szombaton 9.30-kor kezdődik a rendhagyó ballagás. A termeket nem járják végig a nyolcadikosok, a saját termükben kapják meg a tarisznyát és a virágot. Ezután zászlóval felvezetik fel őket az udvarra, ahol az ünnepség lesz.

– Természetesen minden higiénés előírást betartunk. Például a diákok nem teszik egymásra a kezüket ballagáskor, és a székek is az előírásnak megfelelő távolságban lesznek elhelyezve – árulta el kérdésünkre Szabóné Bohus Márta tagintézmény-vezető. 

Az iskolában ünnepi műsor ezúttal nem lesz, az igazgatói beszédet egy nyolcadikos tanuló búcsúverse követi, majd átadják az intézmény díjait. Az ünnepségen csak a szülők és a testvérek lehetnek jelen. Évzáró nem lesz, a bizonyítványokat június 17-én és 18-án kapják meg a tanulók az udvaron, 20 perces csúsztatásokkal.

– Hagyományos ballagási és tanévzáró ünnepséget nem szervezünk – mondta el kérdésünkre Kertes Gabriella, az Implom József általános iskola intézményvezetője. Az iskola területén a három végzős osztálynak június 13-án, szombaton biztosítanak lehetőséget a búcsúzásra, osztályonként zártkörű rendezvényen.

– A bizonyítványokat is zártkörűen, osztályközösségek szintjén osztjuk ki, az osztályfőnökök koordinálásával – tette hozzá az intézményvezető.

– Tagintézményünk megtartja a ballagást és az ünnepélyes tanévzáró ünnepséget, de a hagyományostól eltérő módon, a Gyulai Tankerületi Központ által megfogalmazott járványügyi szabályokat figyelembe véve – mondta el Nagy Katalin, az 5-ös iskola tagintézményvezető-helyettese.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)