Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Előzetesben a halálos késelő

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • HÍREK • 2020. június 02. 16:30
Előzetesben a halálos késelő
A gyulai férfira 10 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztés is várhat

A Békéscsabai Járásbíróság június 2-án több ember sérelmére elkövetett emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt elrendelte R. R. gyanúsított letartóztatását, amely a tárgyalás előkészítése során hozott határozatig, de legfeljebb egy hónapig tart – tájékoztatott közleményében a Gyulai Törvényszék.

 

Forrás: police.hu

Mint írták, a megalapozott gyanú szerint a gyanúsított május 31-én hajnali fél négykor Gyulán egy késsel több alkalommal megszúrta a sértettet, aki a sérülések következtében a helyszínen meghalt. A gyanúsított ezt követően egy másik személyt is megtámadott, neki az arcát vágta meg.

A közlemény szerint a letartóztatást az indokolta, hogy az elkövetés után a gyanúsított szökést kísérelt meg, és mivel 10 évtől 20 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhetik, tartani lehet attól, hogy szabadlábra kerülése esetén ismét megszökne a hatóságok elől. Emellett attól is megalapozottan lehet tartani, hogy a gyanúsított szabadlábon  veszélyeztetné a bizonyítást, és az is alappal feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén a másik személlyel szemben a megkísérelt cselekményt véghezvinné.

A közlemény felhívta a figyelmet arra, hogy a bíróság határozata nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be enyhébb, személyi szabadságot érintő bírói engedélyes kényszerintézkedés elrendelésére.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)