Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Nemzetközi oltóközpont nyílik a gyulai Sybilla Egészségközpontban

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MPHÍREK • 2020. május 11. 10:00
Nemzetközi oltóközpont nyílik a gyulai Sybilla Egészségközpontban
A koronavírus-fertőzést kimutató tesztelést is elvégzik

Nemzetközi oltóközpont nyílik a Sybilla Egészségközpontban, ahol koronavírustesztet is végeznek. A Sybilla Magánorvosi Rendelő és Hallókészülék Stúdió éppen 10 évvel ezelőtt, 2010-ben nyitotta meg kapuit Gyulán. A profilbővítést a koronavírus-járvány is indokolja, de ennél azért jóval többről van szó, hiszen a gyulai oltóközpont alkalmas arra, hogy külföldi utazás vagy munkavállalás esetén szakorvossal beszélhessük át, milyen oltásokat ajánlott felvennünk. 

a sybilla egészségközpont béke sugárút 42. szám alatt található rendelője

Fotó: Gyulai Hírlap

Új tevékenységeinkkel olyan egészségügyi szolgáltatásokat kívánunk elérhetővé tenni a Gyulán és Békés megyében élőknek, amelyek korábban nem voltak jelen ebben a térségben – mondta el a Gyulai Hírlap kérdésére dr. Bánki Magdolna, az egészségközpont szakmai vezetője, aki fül-orr-gégészként és audiológus szakorvosként vesz részt a gyógyításban.

Hosszas szakmai munka előzte meg az új egészségügyi szolgáltatási csomag bevezetését. A egészségközpont szakmai vezetője elmondta, hogy a nemzetközi oltóközpont elsődleges feladata az egészség megőrzése és védelme.

– Védőoltásokkal és prevenciót támogató tanácsokkal segítjük pácienseinket. Ennek a szakmai tevékenységnek a koronavírus-járvány miatt aktualitása is van. Vélhetően megváltoznak az eddig kialakult utazási szokások, illetve sokkal tudatosabban kezelik majd az emberek az egészségüket érintő és veszélyeztető, úgynevezett „láthatatlan megbetegedések” elleni védekezést. A jövőben gyakrabban kell gondolnunk a védőoltások fontosságára – hangsúlyozta dr. Bánki Magdolna.

Arra a kérdésre, hogy hogyan működik egy oltóközpont, az egészségközpont szakmai vezetője kifejtette, felvilágosítanak, szakmai tanácsot adnak, és indokolt esetben oltanak is.

– Külföldi utazás vagy munkavállalás esetén orvosi konzultáció keretében beszéljük meg a páciens jelenlegi védettségét bizonyos betegségekkel kapcsolatban. Javaslatot, oltási ajánlatot, tervet készítünk, oltási könyvvel látjuk el a hozzánk fordulókat – mondta dr. Bánki Magdolna.

Kérdésünkre, hogy milyen oltásokkal foglalkoznak, megtudtuk, hogy gyakorlatilag mindennel, amire szükség lehet, az influenzától a veszettség elleni vakcináig.

A Sybilla oltóközpont megnyitásával egy időben a Covid-19 szerológiai tesztelések is elkezdődnek a gyulai magánrendelőben. A tesztre azoknak érdemes jelentkezniük, akik egészségesek, de szeretnék megtudni, hogy átestek-e már a fertőzésen. A vizsgálatokhoz a legmegbízhatóbb teszteket használják a gyulai oltóközpontban.  

– A tesztelést orvosi konzultáció előzi meg, a teszteket orvosi szakvéleménnyel együtt készítjük el. A folyamat egy kérdőív kitöltésével kezdődik, amelynek célja a páciens fertőződési lehetőségeinek a feltárása. Ujjbegyből veszünk vért, 15 perc után már eredményt tudunk közölni a pácienssel – ismertette dr. Bánki Magdolna, aki azt is kiemelte, hogy a járványügyi hatóságok munkáját is jótékonyan segítik elő, mivel fertőzöttség esetén a páciens egészségügyi és életviteli körülményeinek feltárása is megtörténik.  

Koronavírus-tesztelésre a 06-30/9288-588-as telefonszámon lehet jelentkezni, illetve a sybillarendelo.hu oldalon is lesz erre lehetőség. A gyulai oltóközpont kedden 12 és 14 óra között látogatható előjegyzés után.  

Összes cikk - lent (max 996px)
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)