Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A Gyulai Amazonok számára is véget ért a szezon

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. május 07. 16:00
A Gyulai Amazonok számára is véget ért a szezon
A legjobbak között zárták a csonka bajnokságot az egyesület csapatai

A Magyar Labdarúgó Szövetség május 4-én döntött a hazai bajnokságok sorsáról. A sportszövetség határozatának értelmében a futsalbajnokságok, valamint a szabadtéri amatőr- és az utánpótlás-bajnokságok idényét, illetve minden további országos és megyei bajnokságot, kupát és grassrootstornát befejezettnek kell tekinteni. A döntés a Gyulai Amazonok csapatát is érzékenyen érintette, hiszen a klub minden együttese harcban volt a dobogós helyekért.

A gyulai klub számára is lezárult az NB i.-es futsalbajnokság 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Molnár Zoltánné vezetőedző elmondta, az NB I.-es labdarúgó-bajnokság és a Magyar Kupa küzdelmein kívül a felnőtt-futsalbajnokság idei eredményeit is törölték. Az idei bajnoki évadban nincsen kieső, se feljutó, a 2020/2021-es évben ugyanazok a csapatok fognak harcba szállni, mint idén.

– Noha várható volt, hogy így fog dönteni a szövetség, bíztunk az NB I.-es futsalbajnokság folytatásában. Sikeres évet tudhatunk magunk mögött, hiszen az 5. helyen zártuk a harmadik évünket is az első osztályban, jövőre pedig szintén a legjobbak között szállunk majd versenybe. Lesznek távozóink, de igyekszünk saját nevelésű fiataljainkkal ütőképes csapatot kialakítani, egyedüli amatőregyüttesként az országban – ismertette a vezetőedző.

A honi szövetség döntése az utánpótlás-bajnokságokban szereplő együtteseket is érintette, ami miatt még nagyobb hiányérzete lehet az Amazonoknak, hiszen az U19-es együttesük zsinórban a negyedik bajnoki címét készült begyűjteni. A bajnokságot végig uraló csapat a következő szezonban átalakult kerettel vág majd neki a küzdelmeknek, hisz több meghatározó játékos is az utolsó évét töltötte a csapattal.

A Molnár Ágnes által vezetett gyulai gárda U17-es és U16-es gárdája is végig harcban volt a bajnoki dobogóért. Előbbi együttes bizakodva vágott neki a 2019–2020-as évnek, hiszen a tavalyi bronzérem után az új bajnoki idényre is sikerült a keret nagyobb részét egyben tartani. A fiatal csapat rendkívül kiélezett mérkőzéseket vívott a bajnokságban, a döntés pedig a tabella negyedik helyén érte utol a őket. Az U16-os lányok a második helyről várták a tavaszi rajtot, ahol a szegedi akadémia mögött reális esélyük lehetett volna a dobogó valamelyik fokának megszerzésére.

– Az egész éves munka, a nyári és téli alapozás veszett kárba a kialakult helyzettel. Nagyon sajnálom a csapatokat, hiszen mindent megmozgattunk annak érdekében, hogy a legjobbat hozzuk ki a magunkból. Minden egyes csapattag oda tette magát, ráadásul van olyan játékos, aki életkorának megfelelően jövőre már nem lesz egy-egy korosztályos csapat tagja. Jó kis társaság alakult ki ezekben a korosztályokban, bízunk benne, hogy az együttesek magját egyben tudjuk tartani, jövőre pedig új célokkal, még nagyobb elánnal vághatunk neki a korosztályos megmérettetéseknek – értékelt Molnár Ágnes.

A szintén Molnár Ágnes irányította U14-es csapatot számára az idei versenysorozat tűnt a legnagyobb kihívásnak, hiszen a fiatal gárda hétről hétre igazi nagyágyúkkal vette fel a versenyt. A gyulai alakulat a Ferencváros, az MTK és a Puskás Akadémia együttesei mögött csak két pontra volt a 4. helytől, ami igazi bravúrnak számított a mezőny legfiatalabb csapataként. Edzőjük szerint ez azért is nagy eredmény, mert a legtöbb lány az U7/U9-es Bozsik-korosztályokból maradt együtt, onnan járta végig az U14-es bajnokságig vezető lépcsőfokokat.

– Sajnálom, hogy tavasszal nem tudtunk izgalmas mérkőzéseket vívni a neves csapatokkal, hiszen az együttesünk rendkívül rohamos fejlődésen ment keresztül. A gárda nagy része 2007/2008-as születésű volt, a 2006-os lányok azonban jövőre már nem ebben a korosztályban fognak szerepelni. A csapat célja, hogy némileg átalakult kerettel, sikeresen szerepeljen a legjobbakkal telezsúfolt bajnokságban – jelentette ki Molnár Ágnes.

A gyulai klub a csapatsikerek mellett egyéni elismeréseket is ünnepelhetett. Fülöp Diána idén magára ölthette a felnőtt-futsalválogatott mezét, a tavaszi szezonban pedig ismét jó esélye volt a nemzeti együttesbe kerülni. A fiatal játékosok közül Futaki Fruzsina az U15-ös válogatottal készült, a saját nevelésű Hack Fanni és Kósa Noémi pedig tagja volt az U14-es régiós válogatottnak.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)