Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Szalai Donát 7. helyezett lett a középiskolások online matekversenyén

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2020. május 04. 16:00
Szalai Donát 7. helyezett lett a középiskolások online matekversenyén
Hírek a Karácsonyi-iskolából

Szalai Donát

Fotó: Karácsonyi János Katolikus Gimnázium

Az élet, bár gyökeresen megváltozott március óta, azért van, ami nem állt le. Ilyen a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem középiskolásoknak szóló Alfa matematikaversenye, amelynek bár a döntőjét nem tarthatták meg élőben, de online formában mégis sikerült megrendezni.

A verseny célja, hogy pontverseny formájában minden középiskolásnak segítsen a matematika gyakorlásában és az érettségire való felkészülésben, illetve hogy az érintett témakörökön keresztül megmutassa, mi az az elvárt tudásanyag, tudásszint, ami a természet- vagy a műszaki tudományok területén tervezett továbbtanuláshoz szükséges.

Szalai Donát az I. kategóriában indult a 9-10. osztályosok között. Összesen hat forduló volt, kéthetente új feladatsorokat kellett megoldani az előre megadott témakörök szerinti bontásban, s minden fordulóban a feladatsor 60 perc alatt történő megoldása volt az elvárás. Donát sikeresen teljesítette a fordulókat, így bekerült a döntőbe behívott legjobb tíz diák közé.

A körülmények miatt a döntő is online formában zajlott, tanítványunk országos 7. helyezettként fejezhette be a versenyt.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)