Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Az Oktatási Hivatal bázisintézménye lett az Erkel-gimnázium

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MAGAZIN • 2020. április 05. 17:25
Az Oktatási Hivatal bázisintézménye lett az Erkel-gimnázium
Hírek az Erkel Ferenc gimnáziumból

 

Fotó: Erkel Ferenc gimnázium

Az Oktatási Hivatal Pedagógiai Oktatási Központjai pályázatot hirdettek illetékességi területükön működő köznevelési intézmények részére az Oktatási Hivatal bázisintézménye cím elnyerésére.

„A pályázati felhívás célja a köznevelési intézmények pedagógiai eredményességének növelése olyan intézmények bevonásával, amelyek készek megosztani a már működő jó gyakorlataikat, helyet és lehetőséget biztosítanak műhelymunkák, bemutatóórák, tanulmányi és tehetséggondozó versenyek, pedagógus-továbbképzések számára, bázisintézményi tevékenységükkel katalizálják a pedagógiai szakmai közélet fejlődését, valamint elősegítik a POK által biztosított pedagógiai-szakmai szolgáltatásokhoz való méltányos hozzáférést.”

A Békéscsabai POK felhívására a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium is pályázatot nyújtott be. A pályázat ismertette az intézményben folyó pedagógiai munkát, és részletesen kitért a megosztani kívánt nevelési-oktatási módszertani modell, az innovációk, az alkalmazott jó gyakorlatok bemutatására.

A beadott dokumentum legfontosabb része tehát az volt, hogy a Gyulai Erkel Ferenc Gimnázium és Kollégium milyen jó gyakorlatokat tud megosztani más köznevelési intézményekkel. Ezek közé tartozik, hogy példaértékű a gimnázium együttműködése az általános iskolákkal. A megosztásra szánt jó gyakorlatok közé tartozik az „Angol nyelvi vetélkedő”, az „Oktoberfest”, a „Matematika szakmai nap”, a „Kémia szakmai nap”. Követendő példa lehet a testvériskolai kapcsolatok kiépítése, ápolása is. Ilyen a diákcsere Gyula és Budrio között és a Ditzingeni cserediák kapcsolat is. Évek óta szerveznek a gimnáziumban a pedagógusok különböző tematikus napokat, projektnapokat. Ezek közül kiemelkedik az „Egészségesen éld az életed!”– Salátanap az Erkelben, a „Költészetnapi program”, a „Történelem-háziverseny”. Ezen programok tapasztalatai is növelhetik más intézmények pedagógiai eredményességét is.

A gimnázium tantestülete büszke arra, hogy 33. alkalommal szervezte meg az idén az Implom József Középiskolai Helyesírási Verseny Kárpát-medencei döntőjét. Mind a szervezés tapasztalatai, mind a feladatok megoldása segítségül szolgálhat minden érdeklődő számára.

Az elmondottakon kívül a gimnázium infrastruktúrája, humánerőforrása egyaránt lehetőséget teremt bemutatófoglalkozások és műhelymunkák tartására. Szívesen lát az intézmény tantestülete minden érdeklődőt a „Kémia szakmai napon” az Öveges-laborban, a Költészetnapi játékos versenyen vagy akár a gimnázium mestertanárai szakjának megfelelő bemutatóórákon magyar nyelv és irodalomból, matematikából, olasz nyelvből, angol nyelvből, történelemből, fizikából.

A beadott pályázat eredményhirdetésére 2020. március 26-án került sor.

Az Oktatási Hivatal bázisintézménye cím elnyerésére kiírt pályázat eredményeként országosan 356 köznevelési és szakképző intézményt, tagintézményt választottak ki. Nagy öröm, hogy az Erkel Ferenc gimnázium is a megjelölt intézmények között szerepel, így az együttműködési megállapodás aláírásának napjától használhatja az Oktatási Hivatal bázisintézménye címet.

 

 

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)