Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Elektronikusan is kérhetők igazoló iratok a Magyar Nemzeti Levéltártól

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • MTI • HÍREK • 2020. március 31. 09:00
Elektronikusan is kérhetők igazoló iratok a Magyar Nemzeti Levéltártól
Áprilistól a személyre szabott ügyintézési felületen vagy a megújult elektronikus levéltári portálon keresztül fordulhatunk a levéltárhoz

Elektronikusan is kérhetők különféle igazoló iratok, például nyugdíjjogosultsághoz vagy kárpótláshoz a Magyar Nemzeti Levéltártól – tudatta az intézmény közleményben.

A más nyilvántartásban nem fellelhető, nem reprodukálható iratok az egyetlen lehetőséget jelentik az ügyfeleknek és a hivatalos szerveknek, hogy az ügyük elintézéséhez szükséges igazolásokat hitelt érdemlő módon tudják bemutatni. A levéltár által őrzött dokumentumok – sok esetben egyedüli lehetőségként – jogbiztosító feladatot látnak el, számos közigazgatási eljárásban felhasználhatók – írták.

Áprilistól az állampolgárok elektronikus úton fordulhatnak a levéltárhoz a személyre szabott ügyintézési felületen (https://szuf.magyarorszag.hu) vagy a megújult elektronikus levéltári portálon (https://www.eleveltar.hu) keresztül. Lehetővé válik az is, hogy a kormányablakokban indított állampolgári megkereséseket elektronikus úton szolgálja ki a levéltár. Mindez jelentősen meggyorsítja az ügyintézést – emelték ki.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg. Célja az állampolgárok és a közigazgatási intézményrendszer számára nyújtott szolgáltatások egyszerűsítése, elektronizálása és országos kiterjesztése volt.

A Magyar Nemzeti Levéltár a projekt keretében olyan elektronikus szolgáltatáscsomagot alakított ki, amelynek a segítségével a hivatali ügyek intézéséhez szükséges igazoló iratokat egyszerű, gyors és hatékony módon tudja biztosítani az állampolgárok, a közigazgatási szervek részére – olvasható a közleményben.

 

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)