Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Otthoni edzésekkel segít a gyulai személyi edző

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. március 25. 13:00
Otthoni edzésekkel segít a gyulai személyi edző
Szentlélekiné Csávás Erika heti öt alkalommal tart online órákat követőinek

A koronavírus-járvány miatt a kormány rendkívüli intézkedéseket hozott, amely általánosan betiltotta a sporteseményeket, majd az edzések megtartását. A közösségi edzések minden sportágat érintettek, így a fitnesz szerelmesei sem mozoghatnak együtt. Szentlélekiné Csávás Erika fitneszedző azonban nem hagyta magára csapatának tagjait, így online tart edzést számukra.

online edzésekkel segít a mozgás szerelmeseinek Szentlélekiné Csávás Erika

 

Ahogy azt a személyi edző elmondta, a koronavírus miatt intézkedések miatt minden csoportos és egyéni edzéseit be kellett fejeznie, hiszen a józan ész és a felelősségtudat is ezt diktálta. ekkor indította útjára Ingyenes online edzések az otthonodban elnevezésű edzésprogramját.

– Az órák felfüggesztésével a csapat tagjainak egészségét szem előtt tartva hoztam meg ezt a felelősségteljes döntést. Ennek ellenére úgy gondolom, a tornászaim megérdemlik, hogy ne fordítsak hátat és számukra online edzésekkel megköszönjem az eddigi személyembe vetett bizalmukat, amely már több évre vezethető vissza – fűzte hozzá Szentlélekiné Csávás Erika.

Az életmód és táplálkozás tanácsadóként is dolgozó szakember minden héten 4-5 videót készít el, amelyek 35-40 percet ölelnek fel. Az online edzés olyan gyakorlatokat foglal magába, amelyeket teljes biztonsággal, hatékonyan és csekély eszközigénnyel tudnak otthon végezni a sportolni vágyók.

– Ha a sporttársaknak több idejük és energiájuk van, akkor akár több részt is össze tudnak rakni. Cél, hogy a mozgással az immunrendszert támogassuk, ne gyengüljünk le és ne szedjünk fel több kiló felesleget, amely megint csak veszélyeztetheti az egészségünket. Mint tudjuk a túlsúlynak milyen társ- és mellékbetegségei vannak. Magas vérnyomás, szív- és érrendszeri megbetegedések, inzulin rezisztencia, diabétesz és még sorolhatnám – tette hozzá a fitneszedző.

A gyulai fitneszguru az edzésvideókat a saját youtube csatornájára tölti fel és az általa már ismert csoporttagok részére elküldi a megtekintésre alkalmas linket.

– Tudom, hogy ez az időszak mindenki számára nehéz úgy fizikailag, mind lelkileg és anyagilag is. Sokan kerültek nehéz helyzetbe. Számos pályatársam komoly összegekért kínálja online edzéseit, ám a kialakult helyzet miatt leszűkült azok száma, akik ezt most megtehetik. Átgondolva a helyzetet, arra az elhatározásra jutottam, hogy ingyenesen adom közre edzéseimet, így segítve ezzel a mozogni vágyóknak, hiszen ha egészség van, akkor minden van – zárta Szentlélekiné Csávás Erika.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)