Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - A nagyobb sebesség nyerte a presztízsrangadót

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. február 16. 13:00
A nagyobb sebesség nyerte a presztízsrangadót
Hódmezővásárhelyi LKC–Corner-Gyulasport NKft. 36-31 (14-14)

Az NB II.-es női kézilabda-bajnokság tizenharmadik fordulójában a Corner-Gyulasport NKft. együttese a Hódmezővásárhelyi LKC csapatához utazott február 15-én. Barna Károly alakulata egy igazi presztízscsatára érkezett a tabella bronzérmeséhez.

képünk a két csapat őszi mérkőzésén készült

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba

Corner-Gyulasport NKft.: Antal X., Buzási O. 7, Dr. Bányainé Szabó R. 6, Csapó-Kovács H. 2, Balogh V. 3, Papné Lukoviczki B. 7/3 és Zöldi-Tóth K. 4. Csere: Sásné Nagy B., Aradi E., Szappanos R., Nagy N., Rácz K., Medve M., Gábor E. 1 és Szögi T. 1. Vezetőedző: Barna Károly.

Ahogy azt Barna Károly korábban lapunknak elmondta, a hódmezővásárhelyi gárda négy játékosát elveszítette a téli átigazolási szezonban, ám a megfiatalított csapat így is iszonyú tempót fog diktálni az egész bajnokság során.

– Az biztos, hogy riválisunk nagyon készül ránk, így egy igazán kiélezett mérkőzésre van kilátás. A fiatal játékosból álló hódmezővásárhelyi csapat rengeteg futómunkát fog beletenni a párharcba, így a támadások utáni visszarendeződés kulcsfontosságú lesz a mérkőzésen. Számunkra nagyon fontos lesz a támadások tudatos és pontos befejezése, hatékony védekezéssel pedig megakaszthatjuk a hazai együttes lendületes támadásépítését – nyilatkozta előzetesen a gyulai vezetőedző.

A két együttes kiválóan kezdte a tavaszi szezont, hiszen a gyulai gárda a Ferroép-Szer Deszk gárdája ellen játszott győztes mérkőzést, a bronzérmes helyen álló rivális pedig a szegedi arénában gálázott. Mindkét csapatnak nagyon kellenek a bajnoki pontok, a Csongrád megyei együttest emellett a visszavágás is hajtotta, hiszen az őszi szezonban kétgólos vereséggel távozott a fürdővárosból.

A soros párharc a Barna-csapat kezdte jobban, a fürdővárosi gárda a 12. percben már 5-8-as vezetést harcolt ki magának. A 18. percben már a hazaiaknál volt az előny, ám a hektikus első félidő végén 14-14-es döntetlennel mehettek pihenni a felek.

A második félidő már nem indult jól a gyulai együttesnek, a sebességfölényüket kihasználó hazai csapat lépésről lépésre elléptek riválisuktól. A 37. percben 21-16-os vezetést mutatott az eredményjelző, ám a Papné Lukoviczki Beáta és Buzási Orsolya által hajtott fürdővárosi gárda ismét közelebb lépett ellenfeléhez. A nagyot hajtó Barna-csapat fokról-fokra dolgozta le hátrányát, ám már nem tudta megállítani rohamléptekkel közlekedő ellenfelét.

A Corner-Gyulasport NKft. csapata maradt a tabella negyedik helyén, a következő pedig körben a Szarvasi NKK együttesét várja a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokba.

– Az első félidőben hektikus volt a játék. A másodikat rosszul kezdtük, sokat hibáztunk és gyengén védekeztünk. Amikor vissza tudtunk volna jönni a meccsbe, újra hibáztunk. Mindent megtettünk, ami tőlünk tellett, ma ennyire futotta. Sebességkülönbségben győztek le ma bennünket, és sajnos teljesen megérdemelten. Megyünk azonban tovább, a Jövő héten kiküszöböljük a csorbát – értékelt Barna Károly.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)