Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Országos elismerést kapott az Erkel-gimnázium

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • B. L. SPORT • 2020. január 24. 12:15
Országos elismerést kapott az Erkel-gimnázium
A Magyar Diáksport Szövetség a legaktívabb iskolának járó díjat ítélte oda gyulai intézménynek

A legaktívabb iskolának járó díjat ítélte oda a gyulai Erkel-gimnáziumnak a Magyar Diáksport Szövetség, az elismerést ünnepélyes keretek között adták át január 22-én azon az ünnepségen, amelyet a tavalyi Diákolimpián kimagasló eredményeket elért pedagógusoknak rendeztek. 

Zámori Ida és Forrás Imre (középen) a díjátadón 

Fotó: Magyar Diáksport Szövetség 

A díjazottakat négy kategóriában jutalmazták, Békés megyéből két kategóriában vehettek át elismerést a pedagógusok. A díjakat Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke, Latorcai Csaba közigazgatási államtitkár és Balogh Gábor, a Magyar Diáksport Szövetség elnöke adta át. Az ünnepség díszvendége a 99 éves ötszörös olimpiai bajnok tornász, Keleti Ágnes volt.

A pedagógusok sikeres lelkesítő munkáját mutatja, hogy az adott intézményi létszámhoz képest milyen arányban vesznek részt diákjaik a versenyeken. Ezt a motiváló tevékenységet ismeri el a Legaktívabb Iskola díj, amelyet három-három általános iskola és középiskola kapott meg, köztük az Erkel Ferenc gimnázium.

Zámori Ida intézményvezető lapunknak elmondta, a magyar kultúra napján a Magyar Tudományos Akadémián vehették át az elismerést, amelyet azért érdemeltek ki, mert az országban a középiskolák közül a 2018/2019. tanévben az ország harmadik legaktívabb iskolája voltak.

– Megtisztelő volt átvenni a díjat, amely az intézmény testnevelőinek szakmaiságát és az erkeles diákok sport iránti elhivatottságát mutatja. Azt is jelzi egyúttal, hogy a kollégáink nagyon jók abban is, hogy kellőképpen aktiválják a diákokat. Hiszünk abban, hogy a sportban motivált fiatalok a tanulásban is motiváltak lesznek – fogalmazott.

Az intézményvezető hangsúlyozta, az iskola a mostani tanévben is folytatja a tehetséges fiatalok diákolimpiai versenyeztetését, amelynek köszönhetően már több komoly eredményt is bezsebelhettek a diákjaik.

 

Czoldánné Domokos GyörgyiHajdu Zoltán és Forrás Imre testnevelők

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos

Forrás Imre testnevelő kiemelte, a díj odaítélésnél a Magyar Diáksport Szövetség nemcsak az iskolák sikerességét vizsgálta, hanem az intézmények létszámát is figyelembe vette.

– A rangsor meghatározásánál az intézmények létszámát, a versenyekre beküldött nevezéseket és a diákok eredményességét is vizsgálták. Ez azért is fontos szempont, mert iskolánk hátrányból indul egy több ezer fős intézménnyel szemben. Nagy büszkeség volt számunkra, hogy nagy múltú középiskolák között tudtunk a legjobbak között végezni.

A fiatal testnevelő kitért arra is, hogy az elismerés megerősíti őt és a kollégáit abban, hogy megéri a diákokat motiválni a minél jobb sportteljesítmények elérésére.

Czoldánné Domokos Györgyi az erkeles diákok tavalyi tanévben elért sportsikereiről beszélt. Mint mondta, nem egy diák kifejezetten azzal a céllal érkezik a gimnáziumba, hogy sporteredményeivel segítse továbbtanulását, hiszen egy országos döntőben elért első, második vagy harmadik hely tíz ponttal gazdagítja a felvételi pontok számát.

– A sikerek közül kiemelkedik Burás Annamária úszó aranyérme, Mácsok Fruzsina országos második helye, Szegedi Vanda duatlonban szerzett ezüstérme, valamint Nánási Katalin és Kovács Máté harmadik helye. Emellett diákjaink számos sikert könyvelhettek még el a diákolimpiai küzdelmek során.

 

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Bimbó Lajos 

Hajdu Zoltán testnevelő kiemelte, a sporteredmények elérésében – az intézményben dolgozó testnevelők munkája mellett – az általános iskolák szerepe is fontos, hiszen ezek az intézmények az Erkelbe irányították a tehetségeket, és kellő előképzettséget biztosítottak számukra.

– Emellett meg kell említenünk a sportszervezetek és az egyesületek tevékenységét, amelyek alapot teremtettek a munkánknak. Nagyon sok köszönet jár Székely Lászlónak és Vincze Zoltánnak, akik a tavalyi tanévben segítségünkre voltak a diákok felkészítésében és versenyeztetésében.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)