Keresés


csak pontos egyezésekre
Keresés: oldalakon dokumentumokban, lapszámokban
Archívum
Gyulai Hírlap Archívum

Gyulai Hírlap - Városrészletek elevenednek meg Sólyom Katerina tárlatán

Összes cikk - fent (max 996px)
  A  A  A 
GYULAI HÍRLAP • S. E.KULTÚRA • 2020. január 22. 08:30
Városrészletek elevenednek meg Sólyom Katerina tárlatán
A Boróka Kulturális Egyesület által szervezett kiállítás a magyar kultúra napjához kapcsolódik

 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Sólyom Katerina kiállításával kapcsolódik a magyar kultúra napja alkalmából szervezett programokhoz a Boróka Magyar–Székely Kulturális Közhasznú Egyesület. A nagyváradi születésű művész tárlata január 21-én nyílt meg a Mogyoróssy János Városi Könyvtár előadótermében.

Bokor Ildikó, az egyesület elnöke megnyitóbeszédében elmondta: gyerekkora óta ismeri Sólyom Katerinát. Mint ismertette, a jelenleg Budapesten élő alkotó szülővárosában művészeti iskolát végzett, de végül közgazdász lett belőle, csak néhány éve fordult ismét komolyabban az alkotás felé.

Kifejtette: a művész egyebek mellett Párizs, Róma, Tel-Aviv, Szentendre, Nagyvárad és Budapest egy-egy részletét örökítette meg. Bokor Ildikó kiemelte a képekre jellemző élethű ábrázolásmódot, amelyet többek között a színhasználattal ér el a festő. Hozzátette: az alkotó akvarelleket készít, de korábban az olajfestékkel is kísérletezett.

 

Bokor Ildikó, a Boróka Kulturális Egyesület elnöke 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

Az egyesület elnöke lapunknak azt is elárulta: szervezetük lehetőséget biztosít a művésznek arra, hogy Gyula egy-egy részletét is megfesse.

Sólyom Katerina a megnyitón elmondta: mióta megnőttek a gyerekei, több a szabadideje, így a festéssel is tud foglalkozni.

 

Sólyom Katerina 

Fotó: Gyulai Hírlap – Rusznyák Csaba 

– Amikor az ember ráér, és nem a mindennapi élet problémái körül forognak a gondolatai, más szemmel tudja nézni a világot, a megszokott környezetét, olyan részleteket is észrevesz, amelyek mellett korábban elment – fogalmazott.

A tárlat február 21-ig látható a gyulai könyvtárban.

Összes cikk - lent (max 996px)
+
+
+
+
+
+
+
+
+
A rovat friss cikkei
A Gyulai Hírlap legfrissebb cikkei
Cikkek keresése az online archívumban
Bannerfelhő (max 165px)